Actualitate

Focar de gripă aviară transmisibilă la om în Ungaria, la granița cu România. Localități din Bihor, în „zona de supraveghere ”

Autoritățile din România sunt în alertă din cauza unui focar de gripă aviară înalt patogenă, transmisibilă la om, care a fost descoperit în Ungaria.

Focar de gripă aviară transmisibilă la om în Ungaria, la granița cu România. Localități din Bihor, în „zona de supraveghere “ Focar de gripă aviară transmisibilă la om în Ungaria, la granița cu România. Localități din Bihor, în „zona de supraveghere “

Focarul, unul de mari dimensiuni, a fost descoperit la doar 10 kilometri de granița cu România, motiv pentru care șase localități din județul Bihor au fost plasate sub supraveghere. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad a anunțat că este vorba despre un focar primar cu subtipul H5N1, într-o fermă cu un efectiv de peste 12.000 de rațe.

Deoarece există posibilitatea transmiterii viusului de la păsări la om, dar și pentru protejarea fermelor din România, reprezentanții DSVSA au pus în aplicare un plan de acțiuni.


Măsurile vizează comerțul cu păsări, ouă, furaje, carne și produse din carne de pasăre ce provin din țările afectate, dar și monitorizarea păsărilor sălbatice.

Gripă aviară înalt patogenă a afectat mai multe state europene, cele mai afectate fiind Ungaria și Italia.

CITEȘTE ȘI:

Condimentul care te apără de gripă și răceală. Ține colesterolul sub control și se recomandă în curele de slăbire

100 de cazuri de gripă, identificate într-o săptămână în România. Număr de 6 ori mai mare decât anul trecut

Ultimele Stiri
abonare newsletter