Sănătate

100 de cazuri de gripă, identificate într-o săptămână în România. Număr de 6 ori mai mare decât anul trecut

Săptămâna trecută au fost înregistrate 100 de cazuri de gripă clinică în România. Numărul este de aproape 6 ori mai mare decât cazurile raportate anul trecut, în săptămâna similară.

100 de cazuri de gripă, identificate într-o săptămână în România. Număr de 6 ori mai mare decât anul trecut 100 de cazuri de gripă, identificate într-o săptămână în România. Număr de 6 ori mai mare decât anul trecut

 

 


Institutul Naţional de Sănătate Publică informează joi că, în săptămâna 27 decembrie - 2 ianuarie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 37.877, de 1,3 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (27.633) şi cu 1,2% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (38.332).

 


Au fost raportate la nivel naţional 100 de cazuri de gripă clinică, comparativ cu 17 cazuri înregistrate în săptămâna similară din 2020.

În aceeaşi perioadă, au fost confirmate cu laboratorul două cazuri de gripă, cu virus gripal tip AH3 - unul în judeţul Ilfov şi unul în Bucureşti.


De asemenea, au fost înregistrate două cazuri de Infecţie Respiratorie Acută Severă (SARI).

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul şase cazuri de gripă: unul cu virus gripal tip B în Bucureşti şi cinci cu virus gripal tip AH3 - trei în judeţul Vrancea şi câte unul în judeţul Ilfov şi în Bucureşti.


Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal, precizează INSP.

Până la data de 2 ianuarie au fost vaccinate antigripal cu ser distribuit de Ministerul Sănătăţii 1.173.293 de persoane din grupele la risc.

CITEȘTE ȘI:

Cum îți dai seama dacă ai Covid-19 sau gripă? Primele semne la care trebuie să fii atent

Mărturia unei românce care s-a vaccinat împotriva COVID19: „Cred că m-a durut mai tare după vaccinul antigripal”. Ce alergii te împiedică să te vaccinezi?

Ultimele Stiri
abonare newsletter