Actualitate

Ordonanța privind formularul de localizare al pasagerilor a fost MODIFICATĂ. Scad amenzile și crește termenul de completare

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol a anunţat vineri, 4 februarie, o serie de modificări aduse ordonanţei privind formularul de localizare a pasagerilor.

Ordonanța privind formularul de localizare al pasagerilor a fost MODIFICATĂ. Scad amenzile și crește termenul de completare Ordonanța privind formularul de localizare al pasagerilor a fost MODIFICATĂ. Scad amenzile și crește termenul de completare

 

 


Respectiv a crescut la 72 de ore termenul maxim în care călătorii trebuie să completeze acest formular înainte de a intra în ţară, faţă de 24 de ore cum era până acum.

 


„În legătură cu formularul de localizare a pasagerilor. Aici am adus câteva modificări ordonanţei de urgenţă iniţiale. Exista un termen de 24 de ore necesar completării acestui formular înainte de intrarea în ţară.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Acest termen a fost crescut la 72 de ore. Practic, oricine soseşte în România poate să completeze acest formular cu 72 de ore înainte şi, sigur, 24 de ore după trecerea graniţei", a declarat Adriana Pistol într-o conferinţă de presă.


Totodată, Adriana Pistol a anunțat că s-a redus pragul minim al amenzii pentru persoanele care nu completează formularul, de la 1.000 de lei la 500 de lei.

„S-a adus şi o reducere a cuantumului minim al amenzii prevăzute pentru cei care nu au completat formularul după intrarea în ţară, în cele 24 de ore, în sensul reducerii de la 1.000 de lei la 500 de lei”, a menţionat Adriana Pistol.


O altă modificare a ordonanţei se referă la categoriile profesionale care nu mai trebuie să completeze de fiecare dată PLF la trecerea graniţei, ci doar o singură dată.

Categoriile de persoane care sunt exceptate de la completarea PLF-ului:

a) piloții de aeronave și personalul navigant al acestora, precum și mecanicii de locomotivă și personalul feroviar;
b) conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane;
c) personalul navigant maritim și fluvial, precum și personalul de deservire a platformelor maritime;
d) personalul navigant îmbarcat la bordul navelor, elicopterelor și personalul de deservire a platformelor maritime situate în zona economică exclusivă a României și care nu se deplasează pe teritoriul altui stat;
e) polițiștii care participă la misiuni de aducere în România, sub escortă, a persoanelor urmărite internațional și a celor transferate în vederea continuării executării pedepsei cu închisoarea în conformitate cu prevederile Legii nr. 302/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
f) personalul implicat în executarea misiunilor de transport pacienți ai serviciului medical la și din unități sanitare aflate în afara teritoriului României.
g) persoanele care în vederea deplasării la locul de muncă tranzitează frontiera de stat cel puțin o dată în 24 de ore;

Formularul PLF poate fi completat online AICI.

 

CITEȘTE ȘI:

Cum poți completa Formularul digital de intrare în România, obligatoriu din 20 decembrie? Explicații VIDEO pas cu pas

Ultimele Stiri
abonare newsletter