Actualitate
Spitalul Regional va aduce 7.000 de mașini ÎN PLUS zilnic pe cel mai aglomerat drum din țară. Accesul – de pe DN, centura metropolitană sau cu metroul
Spitalul Regional de Urgență Cluj ar urma să creeze un flux zilnic de 7.000 de mașini în trafic, pe drumul dintre Cluj și Florești, cunoscut deja ca fiind cel mai aglomerat din țară.
Spitalul Regional aduce 7.000 de mașini ÎN PLUS zilnic pe cel mai aglomerat drum din țară. Accesul – de pe DN, Centura Metropolitană sau cu metroul
Estimările preliminarii arată că pacienții și cei peste 3.000 de angajați ai spitalului (împărțiți în trei ture de lucru) vor genera un flux suplimentar de 7.000 de vehicule pe zi pe drumul care leagă municipul de comuna învecinată. DN1, la intrare în Cluj-Napoca dinspre Florești, este cea mai aglomerată șosea din România. Pe această porţiune de drum a fost înregistrat un record de 74.258 de vehicule pe zi, valoare cu mult superioară oricărei valori înregistrate anterior pe tronsoanele de drumuri naţionale şi autostrăzi din România.
Cum se va face accesul la spital?
Spitalul Regional va avea două căi de acces auto, una de pe drumul național, printr-un sens giratoriu care va fi amenajat în dreptul clădirii, șoferii care doar tranvitează zona fiind direcționați pe un pasaj și evitând intrarea în spital. O altă cale de acces va fi amenajată din comuna Florești, de pe strada Răzoare. De asemenea, un drum de legătura va fi amenajat între spital și centura metropolitană, iar o stație de metrou va fi amplasată în proximitatea unității medicale.
„Spitalul Regional este nu numai pentru Florești, ci pentru întrega regiune, o investiție necesară și deosebit de importantă care va crește semnificativ calitatea vieții, va aduce locuri de muncă și serviciile sanitare performante într-un centru integrat, unde urgențele pot fi primite, modular, un lucru care ne bucură pe toți pentru că ajungem să facem noi pași în realizarea acestei investiții.
Accesul la Spital este prevăzut și prin actualul drum național, printr-un sens giratoriu, pasaje și accese tratate special pentru această investiție. De asemenea, centura metropolitană are o bretea dedicată de acces în partea de vest a amplasamentului spitalului regional. Metroul are de asemenea prevăzută o stație în partea sudică a acestui obiectiv”, a declarat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, pentru Monitorul de Cluj.
Spitalul Regional va avea două intrări principale la parter, la cele două extremități ale axei centrale: o intrare principală generală și o intrare la Departamentul pentru Mamă și Copil.
Vor exista culoare de acces separat pentru fiecare dintre următoarele:
- Accesul la ambulatoriu;
- Admiterea pacienților, cu excepția departamentului de urgență (îngrijirea de zi etc.);
- Vizitatori;
- Personal (parțial).
Intrări secundare pentru public şi pacienţi sunt:
- Intrarea în Departamentul de Urgență;
- Accesul femeilor gravide (cazuri de urgență);
- Accesul la servicii (și zonele de încărcare / descărcare);
- Intrarea personalului.
CITEȘTE ȘI: