Actualitate

Peste 450 de incendii de vegetație au avut loc de la începutul anului, în Cluj. A fost emis mesaj Ro-Alert. VIDEO

În județul Cluj s-au înregistrat până acum cel mai mare număr de incendii de vegetație uscată, în comparație cu celelalte județe din țară. De la începutul anului, pompierii clujeni au intervenit la peste 450 de incendii.

Sursă foto: ISU Cluj Sursă foto: ISU Cluj

 

 


Chiar dacă pompierii clujeni au atras atenția de nenumărate ori la pericolul incendiilor de vegetație, mai multe persoane consideră că focul este singura soluție pentru a curăța câmpurile.

 


Din nefericire, există cazuri în care incendiile de vegetație au rămas nesupravegheate și s-au extins la locuințe.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


În cursul zilei de vineri, 25 martie, Detașamentul de Pompieri Turda a intervenit la un incendiu de vegetație în localitatea Ciurila. Misiunea s-a desfășurat la jurul prânzului și a durat două ore, iar flăcările au afectat peste 20 de hectare de vegetație uscată și litieră. În timp ce se luptau cu focul, pompierii au fost solicitați de un bărbat în vârstă de 73 de ani, care a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare. La rândul său, acesta a încercat să stingă incendiul, dar a fost rănit. Imediat s-a cerut sprijin, așa că la fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD. Din fericire, bărbatul nu a fost transportat la spital.

Un caz similar s-a petrecut și luni, 28 martie. Pompierii din cadrul Detașamentului 2 au intervenit la un incendiu care a afectat o anexă gospodărească pe strada Liviu Rusu din municipiul Cluj-Napoca. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 80 de metri pătrați, fiind lichidat de către salvatori. Încercând să stingă singură flăcările, o femeie de 80 de ani a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare, fiind transportată la spital de către echipajul de terapie intensivă mobilă. 


O mare provocare pentru pompierii clujeni a reprezentat-o incendiul de vegetație din apropierea localității Băișoara. Detașamentul Turda a fost solicitat încă de vineri să stingă flăcările care au cuprins vegetație uscată, litieră, coronament de pini și lăstăriș. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de peste 200 de hectare, iar misiunea pompierilor s-a desfășurat timp de patru zile. Ultimele echipaje s-au retras la bază luni seara, în jurul orei 19:00. 

Tot în cursul zilei de luni, 28 martie, detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca au primit solicitarea de a stinge un incendiu de vegetație în localitatea Feiurdeni, comuna Chinteni. Operațiunea s-a anunțat din start a fi una de durată, așa că pompierii și-au petrecut toată noaptea luptându-se cu flăcările. Până acum nu s-a contabilizat o suprafață afectată, dar flăcările au cuprins zeci de hectare. Militarii ISU Cluj se află și la ora actuală pe teren, încercând să lichideze ultimele focare. 

A fost emis mesaj RO-ALERT

În cursul zilei de marți, 29 martie, a fost transmis un mesaj de avertizare privind pericolul reprezentat de incendiile de vegetație uscată, prin sistemul Ro-Alert, către telefoanele de pe raza județului Cluj, cu excepția zonelor urbane aglomerate și zona centrală din localitatea Florești.

Sursă foto/video: ISU Cluj

 

CITEȘTE ȘI:

Pericol de EXPLOZIE lângă Suceagu! Un incendiu de vegetație s-a extins lângă două rezervoare cu gaz. VIDEO

Imagini din INFERN. Incendiul de vegetație de la Băișoara a fost lichidat după 4 zile. Aproape 200 de hectare, afectate de flăcări. FOTO/VIDEO

abonare newsletter