Administrație
Grădiniță cu 160 de locuri, construită de Primăria Cluj-Napoca în Borhanci. Trei firme „se bat” pe contractul de 20 mil. lei
O grădiniță va fi construită de la zero în cartierul Borhanci, în cadrul unui hub educațional. Va avea opt grupe a câte 20 de locuri
Grădiniță cu 160 de locuri, construită de Primăria Cluj-Napoca în Borhanci. FOTO: Facebook/ Emil Boc
Hub-ul educațional Borhanci va avea, pe lângă școală gimnzială și o nouă creșă, o grădiniță cu capacitatea de 160 de locuri, cu 8 grupe distincte. Trei oferte au fost depuse în cadrul licitației.
Astfel, ofertele au fost depuse de:
- Verbau România - ofertant unic, Atelier Mass, Gradinstal SRL - subcontractanți;
- Asociere: Apollo Project Management SRL (Leader), Professional Consulting Engineers, ING Proiect Management SRL, Miral Instal Company SRL, T&A Construct SRL, MOB VAD SRL, STD Engineering Solutions, SC Romalarm DGV SRL - subcontractanți și Professional Consulting Engineers, ING Proiect Management SRL - ofertanți;
- Asociere: Axial Construct InvestT SRL (Leader), Prodesign Engineering & Construction, MRD Instal, Kazinst Grup SRL, Hydrosfer Instal, Prodesign Engineering & Construction, Toponet SRL, CAR BOC, Ascensor Advertising SRL, Damian Grup, Megamix Comimpex, MRD Instal, Parcrom Service SRL, RLM Design SERV, REEA Procons Serv SRL.
Autoritățile locale au lansat în luna noiembrie 2022 licitația privind achiziția serviciilor necesare pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru două obiective însemnate - grădiniță și școală, în cadrul „Hub-ului educațional” din cartierul Borhanci.
Primul obiectiv se referă la proiectarea și execuția lucrărilor pentru grădiniță. Valoarea estimată totală este de 20.360.679,95 lei/circa 4,1 € milioane, fără TVA din care: valoarea estimată pentru servicii de proiectare - 1.295.539,91 lei, fără TVA, iar valoarea estimată a lucrărilor - 19.065.140,04 lei, fără TVA.
Valoarea cheltuielilor diverse și neprevăzute este de 1.913.849,30 lei/ circa 390.000 € și nu este inclusă in valoarea estimată a procedurii. Banii provin din fonduri bugetare.
Durata contractului este de 1 an și 7 luni (560 zile), din care, 4 luni (110 zile) - proiectare si 1 an și 3 luni (450 zile) - execuție lucrări.
Crearea unui hub educațional în cartierul Borhanci face parte din strategia Primăriei Cluj-Napoca de creștere a numărului de locuri în creșele și grădinițele din municipiu. Hub-ul educațional cu parc și spații verzi ar urma să fie construit pe terenul de circa 76 de hectare, pe locul în care a fost gândit Cartierul Tineretului.
Ce facilități va oferi viitorul hub educațional?
HUB-ul din Borhanci va include:
- Creșă cu 11 grupe a câte 9 copii;
- Grădiniță 8 grupe a câte 20 copii;
- Școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport;
- Liceu cu laboratoare și sală de sport;
- Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1.000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare;
- Bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public;
- Pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic;
- Infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare.
Bazin olimpic de înot în Borhanci
Pe lângă cele două obiective educaționale – grădinița și școala din cartierul Borhanci, autoritățile locale au lansat în vara acestui an și licitația pentru realizarea bazinului de înot din această zonă a Clujului.
Astfel, noul bazin de înot face parte din proiectul pentru realizarea unui HUB educațional, care include creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă și străzile aferente.
Proiectul din cartierul Borhanci prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1.000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație.
În acestea sunt cuprinse bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă.
Investiția totală este de 23 de milioane de euro.
Cu această ocazie urmează să fie realizate și lucrările tehnico-edilitare pentru întregul HUB educațional, în valoare de 6,7 mil. euro.
CITEȘTE ȘI: