Administrație
Cum arată platoul Sălii Sporturilor, la început de an? Se montează plăcile de granit - FOTO
Lucrările la platoul Sălii Sporturilor continuă la început de an. O piațetă multifuncțională va fi amenajată pe locul fostei parcări.
Lucrările pe platoul Sălii Sportului continuă într-un ritm alert. FOTO: Facebook/ Nord Conforest
Lucrările pe platoul Sălii Sportului continuă într-un ritm alert. Au fost amenajate rastele de biciclete, aleile pietonale, dar și câteva locuri de parcare, însă un număr mult mai mic față de ce era până acum.
„Lucrările la platoul Sălii Sporturilor au ajuns la stadiul fizic de 60%. În prezent, se lucrează la montarea iluminatului public, pavarea cu granit”, a transmis viceprimarul Dan Tarcea.
Parcarea, redusă major
Parcarea de peste 300 de locuri de pe platoul Sălii Sporturilor va fi redusă major în urma lucrărilor. Platoul Sălii Sporturilor are 1,4 hectare și o capacitate de parcare în prezent de 340 de mașini. Zona urmează să se transforme radical, doar 60 de parcări fiind prevăzute pe acest spațiu, după reamenajare și modernizare.
Platoul va fi ocupat de o piațetă care va putea fi folosită pentru târguri, evenimente sau chiar pentru un patinoar și Târg de Crăciun. Se vor planta copaci, se vor amenaja trasee velo și un sistem de gradene spre Someș.
De asemenea, vor fi amplasate stații de încărcare pentru mașini electrice, pentru biciclete și trotinete electrice, vor fi montate bănci de granit, coșuri de gunoi noi sau rasteluri pentru biciclete. Contractul, semnat în 29 iunie 2021 de Primăria Cluj-Napoca cu asocierea Nord Conforest-Birou de proiectare Costin și Vlad, are ca termen de finalizare sfârșitul lunii decembrie 2023.
12,9 milioane de lei, valoarea lucrărilor
Platoul Sălii Sporturilor are o suprafață de 14.750 de metri pătrați, dintre care suprafața pietonală este de aproximativ 8.000 de metri pătrați, zone verzi de aproximativ 3.000 de metri pătrați. 77 de arbori cu balot vor fi platați aici. Valoarea investiției este de 12,9 milioane de lei fără TVA.
Proiectul face parte din planul Primăriei municipiului Cluj-Napoca de reamenajare a malurilor Someșului Mic, proiect realizat pe fonduri europene - prin Programul Operațional Regional (POR). Compania Nord Conforest, câștigătoare a licitației, este cea care a realizat și Baza Sportivă din Gheorgheni.
Planul integral de revitalizare a malurilor Someșului Mic cuprinde, printre altele, amenajarea de patru noi poduri pietonale și de biciclete, mobilier urban, iluminat public, dotări de agrement, recreere și sport, lucrări de protective vegetative, dar și plantări de arbori. Platoul Sălii Sporturilor va deveni o platformă publică, adaptată în funcție de anotimp.
CITEȘTE ȘI: