Administrație
Rethinking Someș. Noi zone pietonale, piste de biciclete și spații verzi. „Proiectul urmărește integrarea râului în viața clujenilor”
Proiectul de revitalizare a malurilor Someșului, ce cuprinde noi spații verzi, zone pietonale și ciclistice, a fost apreciat de parlamentarii europeni. „Văd determinarea Clujului de a schimba lucruri”, a declarat eurodeputatul Krzysztof Hetman.
Revitalizarea malurilor Someșului. Noi spații pietonale, piste de biciclete și spații verzi/Foto: Emil Boc twitter.com
Proiectul de regenerare urbană aferent Luncii Someșului Mic, ReThinking Someș, finanțat cu fonduri europene, a reprezentat unul dintre obiectivele vizitate de delegația Comisiei de dezvoltare regională a Parlamentului European, care și-a încheiat miercuri misiunea din Transilvania în Cluj-Napoca.
„Proiectul Rethinking Someș este rezultatul unei competiții internaționale de soluții, care urmărește integrarea râului în viața de zi cu zi a clujenilor, creșterea calității vieții: noi zone de mers și ciclism, plus 13.000 mp de spații verzi noi și 1000 de copaci plantați, proiect din fonduri europene”, a notat Emil Boc pe Twitter.
Delegația parlamentarilor europeni, aflată în vizită la Cluj-Napoca, a efectuat o serie de vizite pe teren pentru a vedea rezultatele implementării proiectelor finanțate prin fonduri europene, precum proiectul Rethinking Someș sau Centrul Regional de Excelență în Industrii Creative (CREIC) din zona Lombului.
„Vă mulțumesc pentru organizarea acestei vizite. Polonia și România merg în aceeași direcție. Sunt convins că în calitate de membri ai UE, pentru noi este mai simplu să ne atingem obiectivele.
Văd determinarea Clujului de a schimba lucruri. Zilele trecute am văzut rezultatele extraordinare ale proiectelor pe care le desfășurați.
Este o mare încântare să lucrez alături de colegii mei români din Parlamentul European, precum Daniel Buda, care este un mare ambasador al intereselor României la Bruxelles”, a declarat, miercuri, parlamentarul european Krzysztof Hetman (PPE) în cadrul ședinței de lucru desfășurate la Primăria Cluj-Napoca.
„Reîntoarcerea orașului cu fața la râu” este conceptul general care a stat la baza proiectului de revitalizare a malurilor Someșului, realizat prin concurs internațional de soluții, derulat de administrația locală în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România.
Lucrările se întind pe o suprafață de 146.500 mp. Investiția urmărește crearea de zone moderne de promenadă și agrement, respectiv „shared space”, piste velo, zone pietonale - inclusiv construcția unui nou pod pietonal și velo.
În aprilie 2023, lucrările din teren ajunseseră la un procent de 70% de grad de execuție.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: