Administrație
Investiții în dezvoltarea rețelei de canalizare a comunei Florești, din fonduri europene
Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de modernizare a rețelei de canalizare de pe străzile Eroilor-Avram Iancu.
Investiții în dezvoltarea rețelei de canalizare a comunei Florești, din fonduri europene. FOTO: Arhivă/ Primăria Florești
Investiție de peste 15 milioane de euro în rețeaua de canalizare în comuna Florești. Consilierii locali au aprobat marți indicatorii tehnico-economici ai investiției „Rețea de canalizare strada Eroilor – A. Iancu din localitatea Florești, județul Cluj”.
Proiectul are o valoare de 75,5 milioane de lei cu TVA (15,3 milioane de euro), din care construcții-montaj (C+M) 65,5 cu TVA. Proiectul va beneficia de fonduri europene prin Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020 și va fi implementat de Compania de Apă Someș SA. Cofinanțarea asigurată din bugetul comunei este de 1.196.433 lei sau 243.187 euro.
În proiectul de hotărâre se arată că, odată cu creșterea demografică accentuată în zonă, stațiile de pompare apă uzată din sistem sunt insuficiente, respectiv nu asigură capacitatea de pompare necesară, în anumite intervale orare rezultând blocaje și înfundări în sistem.
„Proiectul dezvoltat va fi implementat de Compania de Apă Someș S.A. și propune investiții pentru modernizarea sistemului de canalizare din Localitatea Florești prin realizarea unui colector gravitațional de canalizare menajeră pentru preluarea debitelor de apă uzată din localitatea Florești și transportarea lor către un colector existent aflat în zona Unității Militare 01463 – Florești de pe strada Avram Iancu. Investiția propusă este complementară celei realizate prin Proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020.
În UAT Florești odată cu creșterea demografică accentuată în zonă, stațiile de pompare apă uzată din sistem sunt insuficiente, respectiv nu asigură capacitatea de pompare necesară, în anumite intervale orare rezultând blocaje și înfundări în sistem, degradări ale stațiilor de pompare existente, prin urmare este necesar identificarea/aplicarea unei soluții centralizate și de preferat cu funcționare în regim gravitațional”, se arată în proiectul de hotărâre.
Astfel, pentru evitarea blocajelor și înfundărilor, se va realiza suplimentarea rețelei cu un colector cu diametru mărit: „Inspecțiile CCTV susțin faptul că pe anumite porțiuni ale rețelei de canalizare existente aceasta nu asigură tranzitul eficient al apelor uzate generate de gospodăriile și agenții economici din zonă, ceea ce face necesară suplimentarea rețelei cu un colector cu diametru mărit (la 600 mm), pentru a evita blocajele și înfundările, cu lungimea totală de 2.927 m”.
Durata de realizare a investiţiei este de 8 luni.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: