Administrație

Clujul verde vs. Bucureștiul gri. Capitala pierde un proiect „verde", Guvernul trimite banii la Cluj

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea unor sume de bani pentru un proiect de reducere a emisiilor în Cluj-Napoca.

Administrația Boc a investit în ultimii ani pe programe de reducere a emisiilor de carbon. Foto Facebook Emil Boc Administrația Boc a investit în ultimii ani pe programe de reducere a emisiilor de carbon. Foto Facebook Emil Boc

 

Guvernul a aprobat miercuri alocarea unor sume din derularea a două proiecte pentru reducerea emisiilor de gaze să poată fi utilizate pentru alte două proiecte de reducere a emisiilor în oraşele Chitila şi Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI: Bucureştiul se prăbuşeşte în faţa Clujului

Potrivit unui comunicat al Guvernului, măsura a fost adoptată printr-o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG nr.115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene.

Astfel, potrivit Executivului, suma de 40,619 milioane lei rămasă neutilizată din derularea proiectului „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a municipiului Bucureşti” va fi alocată către Primăria municipiului Cluj-Napoca pentru finanţarea parţială a proiectului „Amenajarea parcului Est din municipiul Cluj-Napoca”.


Totodată, prin actul normativ aprobat de Executiv s-a stabilit că finanţarea restului de executat din cadrul proiectului „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a municipiului Bucureşti” va fi preluată de către Administraţia Fondului pentru Mediu şi se va realiza din Fondul pentru mediu.

Zona care poarta deja denumirea de „Parcul Est” are o suprafață totală de 45,5 ha și cuprinde luciul de apă și malurile Lacului 3, zona fostei pepiniere a RADP și o porțiune umedă care, alături de o salbă de lacuri, constituie un biotop unic în mediul urban. Prin integrarea în sistemul celorlalte plantații urbane, viitorul Parc Est va urma să devină un nod important în rețeaua verde a orașului și a zonei Estice a municipiului Cluj-Napoca.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

De luni se eliberează numere verzi de înmatriculare pentru mașini cu zero emisii de CO2

„Copacul lichid”, o soluție pentru combaterea poluării din orașe. Transformă dioxidul de carbon în oxigen

Aeroportul Cluj se angajează să reducă emisiile de carbon LA ZERO. A semnat „Declarația de la Toulouse”

abonare newsletter