Administrație
Construcția noului pod din Someșu Rece, finalizată în mai puțin de șase luni. Circulația din zona montană a Clujului, deschisă în această săptămână.
Consiliul Județean a finalizat construirea podului din Someșu Rece. În curând, șoferii vor putea circula pe noul pod.
Construcția noului pod din Someșu Rece, finalizată în mai puțin de șase luni/Foto: Consiliul Județean Cluj
În vara acestui an, Consiliul Județean Cluj anunța demolarea vechiului pod din localitatea clujeană Someșul Rece, situat la km 4+310 al drumului județean DJ 107P (DN1) Gilău – Mărișel – DN 1R, care se afla într-o stare avansată de degradare.
La câteva luni distanță, construcția podului cu o lungime de peste 50 m a fost încheiată.
„Consiliul Județean Cluj a finalizat construirea noului pod din localitatea Someșu Rece situat pe drumul județean DJ 107P, la kilometrul 4+310”, potrivit unui anunț publicat luni de administrația județeană.
Acesta contribuie la o mai bună punere în valoare a DJ 107P (DN 1) Gilău - Mărișel - (DN 1R), recent finalizat de Consiliul Județean, cu fonduri europene
O investiție importantă pentru zona Munților Apuseni
Podul reprezintă un obiectiv important pentru zona Munților Apuseni, iar investiția a fost finalizată în mai puțin de 6 luni.
„După ce la începutul lunii anunțam completa finalizare a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – (DN 1R), azi putem anunța și finalizarea construirii noului pod din localitatea Someșu Rece, situat pe același drum județean. Un drum extrem de important din punct de vedere strategic și turistic, care oferă acestei zone montane spectaculoase șansa unei dezvoltări economico-sociale reale”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Din motive tehnice, noul pod va fi redat circulației rutiere începând de joi, 21 decembrie 2023.
CITEȘTE ȘI:
Noul pod din Someșu Rece, aproape finalizat
Necesitatea reconstruirii complete a noului pod a fost determinată de starea avansată de degradare în care acesta se afla. Astfel, s-a luat decizia demolării vechiului pod și construirii unui pod nou, pe vechiul amplasament.
Podul este prevăzut cu trei deschideri de 12 metri, 21 de metri, respectiv 12 metri, lungimea suprastructurii măsurând 46,40 metri.
Astfel, podul are o lungime de 51,80 metri și o lățime de 12,50 metri, din care 7,80 metri sunt alocați părții carosabile, 2x1,50 metri trotuarelor, 2x60 metri spațiilor de amplasare cu nivel de siguranță și 2x0,25 metri parapeților pietonali.
Noul pod beneficiază de hidroizolație performantă, protecție a hidroizolației, două straturi de asfalt și marcaje rutiere.
Valoarea contractului este de 7.516.734 de lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată din bugetul forului administrativ județean.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: