Administrație

Demolarea garajelor inestetice din spatele blocurilor a continuat și în anul 2023, la Cluj-Napoca

Municipalitatea clujeană a continuat și în acest an procesul de demolare a garajelor inestetice din spatele blocurilor, ridicate la începutul anilor ‘90.

Demolarea garajelor continuă  Foto monitorulcj.ro Demolarea garajelor continuă Foto monitorulcj.ro



Demersul de desființare a acestora a început în urmă cu câțiva ani, la Cluj-Napoca, mai exact în 2019. De atunci, câteva mii de garaje au dispărut lăsând loc spațiilor verzi sau de joacă, respectiv creându-se locuri noi de parcare. Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Dan Tarcea a precizat, pentru monitorulcj.ro, că anul acesta au fost desființate 1276 de garaje. 
În anul în curs, ritmul a scăzut puțin, din cauza unor situații juridice neclare. Niciun cartier nu a „scăpat”, însă, municipalitatea ajungând să demoleze garaje în toate zonele din oraș. 
 

Conform lui Dan Tarcea, în anul 2022, au fost demolate 2150 de garaje, în 2021 – 2394, iar în 2020 – 353. Potrivit viceprimarului, procesul va continua și în următorii ani.


Reprezentanții municipalității au subliniat, în repetate rânduri, și alte avantaje ale dispariției garajelor, pe lângă crearea unor noi locuri de parcare și spații verzi, cum ar fi igienizarea zonei, în condițiile în care aceste spații sunt folosite de multe ori, impropriu, devenind „adăposturi” pentru rozătoare.  

Un alt aspect important constă în faptul că, prin dispariția garajelor, se ajunge la o creștere considerabilă a locurilor de parcare, de aproximativ 22%. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Ultimele Stiri
abonare newsletter