Administrație

Prima zi pentru plata impozitelor locale. Cum își pot plăti clujenii taxele online?

Prima zi de plată a impozitelor locale, a ratelor și chiriilor este luni, 8 ianuarie. Clujenii au la îndemână soluții digitale pentru a își plăti dările către stat.

Plata taxelor și impozitelor online/Foto: Primăria Cluj-Napoca Plata taxelor și impozitelor online/Foto: Primăria Cluj-Napoca

 

Luni, 8 ianuarie, este prima zi în care se pot plăti impozitele, taxele locale, ratele și chiriile la Cluj-Napoca. 


 

Soluții digitale pentru plata taxelor și impozitelor locale

Primăria Cluj-Napoca recomandă clujenilor să utilizeze soluțiile online pentru plata taxelor și impozitelor locale. Pentru plata taxelor locale până la data de 31 martie 2024 se acordă o scutire (bonificație) de 10%.


„În 8 ianuarie este prima zi de plată a impozitelor locale, a taxelor, a chiriilor. Din nou, recomandăm clujenilor să folosească modalitățile de plată online, fie prin autentificare pe site-ul Primăriei, fie prin Ghișeul.ro, taxele exact la fel se plătesc ca și când ai merge la un ghișeu al primăriei. 

Tot de luni, vine și gerul. Vom avea temperaturi de până la minus 10 grade Celsius. Cum putem face să ne plătim și taxele, dar să nu răbdăm de frig? Soluția este să utilizați modalitățile online pentru plata impozitelor și taxelor locale. 


Cu alte cuvinte, stăm la căldură și plătim online, nu ieșim afară în ger”, a transmis primarul Emil Boc prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook

Modalități de plată online:


- pe www.primariaclujnapoca.ro - plata impozitelor și eliberarea certificatului de atestare fiscală, cu autentificare, se poate efectua pe site-ul primăriei. În vederea autentificării este necesară înscrierea în sistemul electronic al Direcției Impozite și Taxe Locale a Primăriei Cluj-Napoca;

- prin ghiseul.ro - o altă metodă de plată online a impozitelor locale este această platformă națională.


CITEȘTE ȘI: 
Cozi la ghișee, în prima zi de depunere a cererilor pentru un loc de parcare. Peste 4.200 de clujeni au depus cereri online.

De asemenea, în același scop se poate face virament bancar în conturile instituției deschise la Trezorerie.

Alternativ, aceste plăți pot fi realizate la cele șapte primării de cartier, deci în proximitate, în Mănăștur, Mărăști, Grigorescu, Gheorgheni, Zorilor, Iris și Someșeni. În zona centrală clujenii au la dispoziție sediul Primăriei de pe Bulevardul Eroilor - Direcția Taxe și Impozite sau sediul central al Primăriei de pe str. Moților nr.7 - Centrul de Informare pentru Cetățeni.

Și în acest an nu au lipsit cozile la ghișee pentru plata unui loc de parcare, chiar dacă tot mai mulți clujeni depun cereri online. În prima zi lucătoare din an, peste 4.200 de clujeni au depus online cererile pentru un loc de parcare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum plătești taxele și impozitele în 2024? Prima zi de plată a impozitelor locale, a ratelor și chiriilor este 8 ianuarie.

Cozi la ghișee, în prima zi de depunere a cererilor pentru un loc de parcare. Peste 4.200 de clujeni au depus cereri online.

Ultimele Stiri
abonare newsletter