Administrație
Parcul Feroviarilor s-a deschis oficial. Emil Boc: „Vă invităm la plimbare”
Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca s-a deschis oficial. Acesta se întinde pe o suprafață de 5,3 hectare.
Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca s-a deschis oficial/ Foto: Emil Boc - Facebook
Primăria Cluj-Napoca a investit peste 9 milioane de euro în reamenajarea Parcului Feroviarilor, spațiu verde cu o suprafață de peste 5 hectare.
Parcul și-a deschis oficial porțile pentru clujeni. Anunțul a fost făcut de către primarul Emil Boc.
„Noul „Parc Feroviarilor" vă așteaptă cu porțile deschise! Vă invităm la plimbare!
Parcul Feroviarilor are o suprafață de 5,3 hectare. Proiectul de modernizare implementat are la bază rezultatul unui Concurs internațional de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca. Câștigătorul premiului I - contractul de proiectare - desemnat de juriu a fost Asiza Birou de Arhitectura S.R.L. Lucrările sunt realizate de Asocierea SC Nord Conforest SA & Eco Garden Construct SRL.
Parcul Feroviarilor completează investițiile în dezvoltarea spațiilor verzi și crearea culoarului verde-albastru de-a lungul râului Someș, anume Parcul Armătura, malurile Someșului de la Grigorescu și până în zona centrală, respectiv zona platoului Sălii sporturilor. Am urmărit astfel integrarea Someșului în arealul de mobilitate alternativă și de recreere al Clujului, oferind spații verzi generoase, moderne, pentru mișcare și petrecere a timpului liber”, a transmis Emil Boc.
Zona Parcului Feroviarilor și-a „schimbat fața”
Pe lângă revitalizarea Parcului Feroviarilor, proiectul mare cuprinde și alte schimbări în zona, precum reabilitarea străzii Parcul Feroviarilor, care presupune desfacerea trotuarelor și frezarea părții carosabile.
De asemenea, în zonă a fost finalizat în vară un nou pod care acum leagă străzile Oașului și Răsăritului.
Câteva detalii tehnice despre acest proiect sunt: suprafața terenului pe care s-a construit este de 2.000 mp, lungimea podului construit pe structură metalică este de 57,90 m și secțiunea transversală a podului are 26 m. Partea carosabilă a podului are 4 benzi de circulație; 2 piste de biciclete și 2 trotuare.
De asemenea, rețelele edilitare de pe pasarela existentă au fost relocate în subteran, pe sub albia râului. Proiectul a inclus și instalarea unui sistem de iluminat arhitectural.
Proiectul a fost realizat de către Asocierea Freyrom SA-Procons Group SRL-Costin și Vlad Birou de proiectare SRL-Integrated Road Solutions SRL. Ordinul de începere a lucrărilor la acest obiectiv de infrastructură a fost dat în septembrie 2021, iar circulația pe pod a fost deschisă pe 30 iunie 2023. Valoarea contractului este de 22.756.557,36 lei fără TVA - obiectiv finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: