Administrație

Director CNAIR: „Mobilizare bună pe şantierul Drumului Expres ce va asigura legătura dintre A3 şi DN1” - VIDEO

Lucrările pe şantierul Drumului Expres ce va asigura legătura dintre A3 şi DN 1, la Tureni, au ajuns la un stadiu fizic de 14,15%, a declarat Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Mobilizare bună pe şantierul Drumului Expres ce va asigura legătura dintre A3 şi DN 1. FOTO: Captură Facebook/ Cristian Pistol Mobilizare bună pe şantierul Drumului Expres ce va asigura legătura dintre A3 şi DN 1. FOTO: Captură Facebook/ Cristian Pistol

 

 


Lucrările la Drumul Expres care va asigura legătura dintre A3 şi DN1, prin Tureni, judeţul Cluj, au ajuns la un stadiu fizic de 14,15%, iar finalizarea acestora este prevăzută pentru anul 2025, a anunţat, marţi seara, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

 


„Mobilizare bună pe şantierul Drumului Expres care va asigura legătura dintre A3 şi DN1 (Tureni, judeţul Cluj)! La ora actuală, asocierea de constructori români şi spanioli lucrează la terasamente, consolidări, poduri şi pasaje, dar şi la relocarea unor reţelele de utilităţi”, a scris Cristian Pistol pe pagina sa de Facebook.

„Lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 14,15%”

El a subliniat că Asocierea Dimex 2000 Company SRL (Lider) - Autotehnorom SRL - OPR Asfalt SRL - Obras PublicaS Y Regadios SA - CON-A Operations SRL are la dispoziţie 18 luni şi 562,6 milioane de lei pentru finalizarea construcţiei celor 5 km ai acestui drum expres.


„Asocierea Dimex 2000 Company SRL (Lider) – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras PublicaS Y Regadios SA – CON-A Operations SRL are la dispoziție 18 luni și 562,6 milioane de lei (fără TVA) pentru finalizarea construcției celor 5 km ai acestui drum expres dar și a bretelelor (cu lungimi de 5,2 km și 2,74 km) care asigură accesul în A3 și DN1 prin noduri rutiere. Progresul fizic al lucrărilor finanțate prin Programul Transport au ajuns la un stadiu fizic de 14,15%, iar finalizarea acestora este prevăzuta pentru anul 2025”, a punctat directorul CNAIR.

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru Drumul Expres ce va lega municipiul Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania prin Tureni în luna august 2023, iar din septembrie au început lucrările. Progresul Dimex 2000 - lider de proiect, alături de Autotehnorom SRL, OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA și Con-A Operations SRL este foarte bun cu o mobilizare de peste 200 de drumari și 170 de utilaje la finalul lunii trecute.


Al doilea drum expres din Transilvania

În traseu, Drumul Expres are o lungime de 5 kilometri, dar cu alți 10 kilometri reprezentând bretele nodurilor rutiere de la DN 1 și A3. Va fi al doilea drum expres din Transilvania, la sfârșitul lunii urmând să fie deschis drumul de legătură Oradea-Autostrada Transilvania (Biharia-Borș).

În ceea ce privește construcția de drumuri, Con-A este una din puținele firme din România care deține tehnologia necesară pentru realizarea grinzilor de pod, grinzilor precomprimate, cu lungime de 45 de metri. Aceasta reprezintă cea mai mare lungime de grinzi care se poate realiza acum în România. În județul Cluj, Con-A se poate lăuda cu realizarea câtorva proiecte spectaculoase. Este vorba despre Cluj Arena, Sala Polivalentă, dar și fabricile Guhring, Bosch și de Longhi.


În prezent, se estimează că Drumul Expres Tureni-Autostrada Transilvania ar putea fi terminat în decembrie 2024, conform promisiunilor constructorului. Potrivit previziunilor realizate de Asociația Pro Infrastructura (API) în baza datelor din teren, lucrările ar putea fi gata „la limită”: nu în februarie 2025, conform datelor contractuale, ci la finalul acestui an.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Drumul Expres Tureni-Autostrada Transilvania ar putea fi finalizat în decembrie

Ultimele Stiri
abonare newsletter