Administrație

Proiectul Aquapark-ului din Grigorescu, aprobat de urbaniștii clujeni. Capacitate de 3.000 de persoane pe zi și acces tot anul.

Proiectul Aquapark-ului din Cluj, un proiect așteptat de clujeni, a primit undă verde din partea urbaniștilor din Primărie.

Pas înainte pentru realizarea Aquaparkului din Cluj, în urma aprobării proiectului de către urbaniștii clujeni/Foto: imagine randată Aquapark Grigorescu primariaclujnapoca.ro Pas înainte pentru realizarea Aquaparkului din Cluj, în urma aprobării proiectului de către urbaniștii clujeni/Foto: imagine randată Aquapark Grigorescu primariaclujnapoca.ro

 

 


Încă din vara anului trecut, reprezentanții administrației locale anunțau că proiectul Aquparkului din Cluj-Napoca a intrat într-o etapă avansată. Comisia de Urbanism din Primăria Cluj-Napoca a avizat favorabil, vineri, studiul de fezabilitate și planul urbanistic zonal pentru viitorul aquapark al Clujului, astfel încât proiectul urmează să fie aprobat în Consiliul Local. 

Aquapark cu o capacitate de 3.000 de locuri

Aquapark-ul va fi construit pe 5 hectare, în zona ștrandul Sun, și va avea o capacitate de 3.000 de persoane pe zi/vara, cu 800 de locuri la interior și o capacitate de 2.200 de locuri la exterior.


CITEȘTE ȘI: 
Aquapark în Grigorescu, pe 5 hectare de teren, cu o capacitate de 3.000 de persoane pe zi! PUZ-ul, lansat în consultare publică.

„Pentru ca acest complex de tip aquapark să fie fezabil, el trebuie să funcționeze atât în sezonul cald cât și în sezonul rece, practic să avem o perioadă de funcționare de 12 luni”, potrivit proiectanților. 

Aqauaparkul va conține două clădiri. Clădirea principală, unde funcționează auapark-ul indoor și o clădire care reprezintă accesul de vară. Zona outdoor va cuprinde două părți. O parte aflată între cele două clădiri și malul Someșului, care este o zonă de fun și family, unde se vor regăsi toboganele, o piscină cu valuri, o piscină pentru copii și o piscină family de agrement. 


„Aici este și spațiul verde unde va fi un loc de joacă pentru copii și terenuri de sport. A doua zonă exterioară este destinată adulților care are o piscină și o plajă inundată, o oaza de relaxare, ca un spa. La interior se va afla o piscină de agrement, o piscină pentru copii și un ansamblu de tobogane”, potrivit proiectului prezentat în ședința de urbanism.

Complexul va include o sală de fitness, o sală de cycling, iar la ultimul etaj va funcționa o zonă de spa. De asemenea, va fi amenajată și o zonă de alimentație publică și alte activități de tip comercial. 


Costurile sunt estimate la 20 - 40 de milioane de euro, iar pentru realizarea acestuia se ia în calcul un parteneriat public-privat.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Aquapark-ul, realizat de Primărie alături de un partener privat. A fost obținut avizul de mediu pentru obiectiv.

Ultimele Stiri
abonare newsletter