Administrație

Lucrările la Spitalul Regional de Urgență încep în luna mai

Lucrările la Spitalul Regional de Urgență încep în luna mai.

Lucrările la Spitalul Regional de Urgență încep în luna mai. Sursă foto: Facebook/Spitalul Regional de Urgență Cluj Lucrările la Spitalul Regional de Urgență încep în luna mai. Sursă foto: Facebook/Spitalul Regional de Urgență Cluj

 

 


Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, a anunțat la un post de radio local că lucrările la Spitalul Regional de Urgență vor începe în luna mai. 

„Eu aproximez că în luna mai vor începe lucrările la Spitalul Regional de Urgență, partea de copertare. Totul se începe cu devierea utilităților, de acolo începe ora exactă la un asemenea proiect. Trebuie să deviezi utilitățile existente să-ți faci loc pentru noul șantier. Deci vor începe, în luna mai, lucrările la Spitalul Regional de Urgență”, a declarat Emil Boc. 


Totodată, edilul a vorbit și despre celelalte două proiecte mari ale Clujului: metroul și centura metropolitană. 

CITEȘTE ȘI: 


Undă verde pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj

„În lunile următoare, nu pun încă degetul pe lună, data exactă, vor începe lucrările la metrou și centura metropolitană și de asemenea, lucrările vor continua la conectarea Clujului la autostradă. 

Acestea vor fi finalizate anul viitor. Se lucrează la calea ferată, modernizarea Cluj-Oradea, unde avem inclus și pasajul de la centura turcului unde trebuie să se finalizeze procedura de expropriere pentru acest pasaj care se face în acest proiect”, a spus edilul. 


De altfel, Emil Boc a anunțat că la trenul metropolitan s-a ajuns la etapa finală a documentației, inclusiv la realizarea unui parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Cluj, condus de Alin Tișe. 

La trenul metropolitan suntem în etapa finală a documentației, inclusiv la realizarea unui partener cu Consiliul Județean (CJ) Cluj, si multumesc președintelui Alin Tișe pentru deschiderea să vină în acest proiect și să sprijine comunele de pe linia acestui tren metropolitan pentru a-și acoperi cheltuielile. 


„Mă refer aici la Apahida, Jucu, Bonțida, Baciu pentru că și acolo trebuie făcute stații, iar aceste primării nu au capacitatea necesară să susțină proiectul. Alin Tișe a răspuns pozitiv când i-am adresat această invitație, inclusiv prin parteneriat. Nu am stat pe loc și am creat aceste noi proiecte care reprezintă viitorul acestui oraș”, a conchis Emil Boc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încep exproprierile pentru metroul din Cluj. UMF și USAMV, printre proprietarii afectați de lucrări. Valoarea totală a despăgubirilor depășește 280 de milioane de lei.

abonare newsletter