Administrație

Vinerea Verde cu hidrogen la Cluj-Napoca. 10 mai, ultima zi în care autobuzul „viitorului” poate fi testat de clujeni.

Vinerea Verde cu hidrogen la Cluj-Napoca se încheie pe 10 mai, aceasta fiind ultima zi în care autobuzul cu hidrogen poate fi testat de clujeni pe liniile 30, 35, 45.

Vinerea Verde cu hidrogen la Cluj-Napoca. 10 mai, ultima zi în care autobuzul „viitorului” poate fi testat de clujeni. Foto: Paula Copaciu/monitorulcj.ro Vinerea Verde cu hidrogen la Cluj-Napoca. 10 mai, ultima zi în care autobuzul „viitorului” poate fi testat de clujeni. Foto: Paula Copaciu/monitorulcj.ro

 

 


Vinerea Verde cu hidrogen la Cluj-Napoca se încheie pe 10 mai, aceasta fiind ultima zi în care autobuzul cu hidrogen poate fi testat de clujeni pe liniile 30, 35, 45. 

Clujenii au astfel oportunitatea de a avea o experiență directă cu transportul în comun ce folosește această tehnologie verde. Primăria Cluj-Napoca are în desfășurare o colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și alți partener din ecosistemul clujean și european de inovare în scopul de a utiliza noile tehnologii pentru un oraș mai verde. La acest moment, 60% din flota de transport în comun a municipiului este verde - electrică, non-poluanta.


CITEȘTE ȘI: 
Transportul viitorului! Autobuz cu hidrogen pe străzile din Cluj-Napoca. Emil Boc: „Este un deschizător de drum”

Clujul găzduiește un turneu de promovare a autobuzelor alimentate cu hidrogen, ca parte a proiectelor JIVE susținute și finanțate din fonduri europene prin Clean Hydrogen Partnership.

În cadrul turneului de promovare, clujenii pot folosi gratuit cu autobuzul cu hidrogen pentru transport în municipiu, pe 6 linii în perioada 8-10 mai 2024. Vineri, 10 mai este ultima zi în care autobuzul cu hidrogen poate fi experimentat direct, pe liniile 30,35 și 45, a informat Municipalitatea Cluj-Napoca. 


Testarea și utilizarea pe străzile din Cluj-Napoca a autobuzului alimentat cu hidrogen reprezintă un prim pas în procesul de decarbonizare a transportului public în orașe. Această inițiativă reunește actori din ecosistemul de inovare clujean și european - din mediul universitar, mediul privat, administrație publică, cetățeni, instituții europene, incluzând Compania de Transport Public Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Vă reamintim că în zilele de vineri, prin politica publică „Vinerea Verde” transportul public din Cluj-Napoca este gratuit pe toate liniile urbane.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Autobuz alimentat cu hidrogen, în teste pe străzile din Cluj-Napoca. Primărie: „Pasagerii vor avea o experiență reală cu noul mijloc de transport”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter