Administrație

Au început lucrările la Centrul pentru vârstnici de pe Calea Baciului. Emil Boc: „Are toate facilitățile necesare pentru o viață de calitate”.

Un nou proiect important din Cluj, cu impact social substanțial, a plecat la drum. Luni au debutat lucrările la Centrul de îngrijire pentru persoanele vârstnice situat pe Calea Baciului.

Demolarea vechii clădiri pentru realizarea Centrului dedicat vârstnicilor/ Foto: Oleg Ghilas - monitorulcj.ro Demolarea vechii clădiri pentru realizarea Centrului dedicat vârstnicilor/ Foto: Oleg Ghilas - monitorulcj.ro

 

 


La mijlocul lunii trecute, primarul Emil Boc anunța semnarea autorizației de construcție pentru Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice, de pe Calea Baciului, prilej cu care anunța derularea lucrărilor în teren pe parcursul lunii mai. 

Centru dedicat îngrijirii persoanelor vârstnice, la Cluj

Edilul Emil Boc a vizitat, luni, șantierul viitorului cămin pentru persoane vârstnice.


„Această investiție are 70 de locuri într-o clădire cu subsol, parter și două etaje și care are toate facilitățile necesare pentru o viață de calitate la vârsta senioratului. Aici vor putea opta să vină cetățeni care nu au aparținători, au nivel de venituri mai reduse și în consecință, aici, pot să petreacă o viață de calitate”, a declarat primarul Clujului Emil Boc. 

Investiția este în valoare de 6 milioane de euro, din bugetul local, iar termenul de realizare este de 20 de luni. Noul cămin pentru vârstnici are termen de realizare final luna februarie 2026.


„Astăzi suntem aici pentru a începe lucrările, iar după cum am obișnuit clujenii deja, ne ținem de ceea ce am promis și vom oferi condiții de calitate seniorilor Clujului”, a declarat si viceprimarul Dan Tarcea.

În vara anului trecut, administrația locală semna contractul de proiectare și execuție a Centrului de îngrijire pentru persoanele vârsnice de pe Calea Baciului nr.18, obiectiv amenajat în locul fostei Școli Generale nr. 9 din Cluj-Napoca. Executantul lucrărilor este asocierea Boemial Invest SRL (lider), Marina Properties SRL, Arhimar Serv SRL.


CITEȘTE ȘI: 
Cinci proiecte din Cluj-Napoca, în valoare de 55 de mil. €, pleacă la drum. Emil Boc: „Aici sunt banii dumneavoastră! Sunt proiecte cu impact în societate”.

Căminul pentru vârstnici - cu un regim de înălțime S+P+2E - va avea o suprafață de 1410 mp și o capacitate de aproximativ 70 locuri (42 camere), inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Pe lângă unitățile de cazare, vor fi amenajate săli de mese, bibliotecă, bucătărie, spații de loisir, cabinete de fizioterapie și kinetoterapie.

Centru dedicat îngrijirii persoanelor vârstnice, realizat la Cluj/imagine randată a „Centrului rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice" de pe str. Calea Baciului nr. 18 Sursa: Emil Boc Facebook.com

De asemenea, atât la subsolul clădirii, cât și în curte vor fi disponibile în total 20 locuri de parcare - din care 2 pentru persoanele cu dizabilități - și locuri de parcare pentru biciclete. Pentru încurajarea activităților sportive, se vor amenaja zone cu aparate de fitness, tenis de masă, șah, pistă de alergare, dar și zone de relaxare cu mobilier urban modern, umbrite de arborii și arbuștii incluși în proiect.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se construiește un cămin de bătrâni în Cluj-Napoca. Contractul, semnat. Boc: „Avem grijă de părinții și de bunicii noștri!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter