Administrație

Clujenii vor plăti mai puțin la încălzire. Rețeaua de termoficare se modernizează. Investiție de 50 de milioane de euro.

Clujenii vor plăti mai puțin la încălzire. Primăria Cluj-Napoca a semnat astăzi, 30 mai, la București, un contract de 50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelei de termoficare a municipiului.

De la stânga la dreapta, Sebastian Burduja, Ministrul Energiei și Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, la semnarea contractului pentru modernizarea rețelei de termoficare a municipiului Cluj-Napoca/Foto: Dan Ștefan Tarcea - Facebook De la stânga la dreapta, Sebastian Burduja, Ministrul Energiei și Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, la semnarea contractului pentru modernizarea rețelei de termoficare a municipiului Cluj-Napoca/Foto: Dan Ștefan Tarcea - Facebook

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat că astăzi, 30 mai, a fost semnat, la București, un contract de 50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelei de termoficare a municipiului Cluj-Napoca. Clujenii vor plăti astfel mai puțin la încălzire. 

 


„Primăria municipiului Cluj-Napoca a semnat astăzi, la București, un contract de 50 de milioane de euro pentru modernizarea a peste 20 de kilometri de rețea de termoficare din municipiul Cluj-Napoca. În ceea ce privește dimensiunea aceasta verde, nepoluantă, Primăria continuă să investească în reabilitarea energetică a blocurilor de locuit, în montarea de panouri fotovoltaice de dezvoltare a tehnologiilor verzi, în ceea ce înseamnă transportul public, autobuze electrice, dar și autobuze cu hidrogen, care deja au fost testate în municipiul nostru. Pe această cale ora exactă în continuare trebuie să se dea de la Cluj-Napoca. Mulțumesc domnului viceprimar Dan Tarcea pentru prezența domniei sale la București pentru a putea semna acest contract în numele municipalității și a-l putea implementa astfel încât factura la energia termică a clujeanului să fie mai ieftină”, a declarat Emil Boc. 

Clujenii vor plăti mai puțin la încălzire

Emil Boc a precizat că prin modernizarea celor 20 de kilometri de rețea de termoficare, clujenii vor plăti mai puțin la încălzire. 


„Ce înseamnă asta pentru clujeni? Înseamnă că vom plăti mai puțin la factură pentru energia termică, înseamnă că vom avea mai puțină poluare în oraș, înseamnă că și noi în continuare din bani europeni continuăm modernizarea Clujului. Aceste 50 de milioane de euro se adaugă la cele 4,5 miliarde de euro pe care Primăria Cluj-Napoca le-a atras pentru diverse proiecte de infrastructură pentru dezvoltarea orașului nostru”, a mai declarat Emil Boc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 63.000 de clujeni s-au debranșat de la sistemul de termoficare în ultimii 20 de ani. Cum vrea Regia de Termoficare să-și recâștige clienții

Încălzire mai ieftină pentru clujeni. Ce planuri are Primăria pentru sistemul centralizat de termoficare al RAT?

Ultimele Stiri
abonare newsletter