Administrație

Competiție internațională de gaming, la Cluj-Napoca. Emil Boc: „Susținem organizarea unui asemenea eveniment pentru toți pasionații de e-sports”

Cluj-Napoca va găzdui o competiție internațională de gaming pentru pasionații de e-sports.

Cluj-Napoca va găzdui o competiție internațională de gaming |Foto: Emil Boc Facebook.com Cluj-Napoca va găzdui o competiție internațională de gaming |Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Edilul Clujului, Emil Boc, a anunțat organizarea unei competiții internaționale de Gaming la Cluj-Napoca, pentru toți pasionații de e-sports.

De altfel, în 2015, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a găzduit o competiție mondială de gaming (DreamHack). 


„Dacă am creat această infrastructură pentru clujeni, haideți să aducem în continuare competiții de nivel național, european și mondial, de la handbal, baschet, gimnastică, dar și gaming, la alte activități care să ne susțină diversitatea sporturilor din Cluj”, potrivit lui Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI: 
Primul Skatepark de interior din Cluj-Napoca, pentru încurajarea practicării sportului. Emil Boc: „Va fi deschis pe tot parcursul anului”.

 Conform estimărilor administrației locale, un asemenea eveniment va fi pregătit în următorii ani, astfel încât municipiul Cluj-Napoca să găzduiască o competiție de nivel internațional în materie de gaming.  


„Susținem organizarea unei competiții internaționale de Gaming la noi în oraș pentru toți pasionații de e-sports

Alături de colegii mei voi susține în următorii 2 ani, organizarea la Cluj-Napoca a unei competiții de nivel internațional în materie de gaming.


Gamingul este des acuzat pentru faptul că poate fi considerat un sport care promovează sedentarismul, prin statul prea mult în fața calculatoarelor. Dar dacă observăm partea plină a paharului, gamingul dezvoltă o mulțime de abilități contemporane și anume gândire critică, dezvoltă capacitatea de a lua decizii, dezvoltă planificarea strategică, dezvoltă reacție și capacitate rapidă de a lua decizii în situații de criză, de asemenea susține și dezvoltă munca în echipă și dezvoltă abilități de coordonare ochi-mână.

Practicarea gamingului cu moderație și responsabilitate poate fi o parte benefică în viața noastră”, a anunțat edilul Emil Boc prin intermediul unui mesaj video publicat pe pagina sa de socializare. 


Acest tip de sport (e-sports), care face parte din categoria sporturilor minții, ar putea fi introdus la Jocurile Olimpice. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încep lucrările la Institutul de Cercetare în Inteligența Artificială al UTCN. Emil Boc: „Ora exactă în România se dă la Cluj”

Ultimele Stiri
abonare newsletter