Administrație

Circuitul Țâcla Gavrii. Traseu turistic spectaculos în comuna Mărișel, pregătit pentru inaugurare.

Un traseu turistic spectaculos din Mărișel se apropie de inaugurare.

Traseu turistic spectaculos în Mărișel, deschis în curând pentru amatorii de drumeții|Foto: Consiliul Județean Cluj Traseu turistic spectaculos în Mărișel, deschis în curând pentru amatorii de drumeții|Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Un nou traseu turistic montan spectaculos a fost pregătit pentru public de către Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și va fi deschis oficial în curând în zona cu cea mai cunoscută stâncă și cel mai frumos punct de belvedere din Mărișel: Țâcla Gavrii.

CITEȘTE ȘI: 
Descoperă frumusețea naturii. Destinații montane în apropierea Clujului pentru drumeții de neuitat.

Traseu turistic spectaculos în Mărișel, deschis în curând pentru amatorii de drumeții|Foto: Consiliul Județean Cluj

Noul traseu, de tip circuit – numit Circuitul Țâcla Gavrii – are circa patru kilometri, o diferență de nivel pozitivă de circa 300 de metri, pornește spre dreapta, pe cărare, chiar din parcarea de la Țăclă, parcurge o zonă împădurită, sălbatică și ajunge în punctul său cel mai înalt, în punctul de belvedere Țăcla Gavrii.


Traseul a fost deja marcat cu punct albastru la finele săptămânii trecute, într-o amplă acțiune desfășurată de către salvatorii montani clujeni și voluntarii de la Lets Do It Romania, Broadridge și Nature O'clock, sub egida Consiliului Județean Cluj. De altfel, voluntarii au participat, în paralel, și la o acțiune de ecologizare într-o zonă a comunei Mărișel.

Noul traseu – Circuitul Țîcla Gavrii – va fi inaugurat, cu public, în câteva săptămâni, în același timp cu zona de escaladă amenajată de către Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituție de interes județean subordonată Consiliului Județean Cluj, în zona stâncilor de la Țâcla Gavrii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Drumul Apusenilor” – 25 km de drum spectaculos, prin inima Munților Apuseni

Drumul Băișorii, traseu turistic în lungime de 42 km, modernizat de CJ cu bani europeni. Alin Tișe: „În urma acestei investiții, zona de munte a Clujului devine mai accesibilă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter