Administrație

Lucrările pe Valea Chintăului, finalizate în iulie. Emil Boc: „Mult a fost, puțin mai este”

Până la finalul lunii iulie, lucrările la Valea Chintăului ar putea fi finalizate, a anunțat primarul Emil Boc. Investiția se ridică la 16 milioane de euro.

Emil Boc și Dan Tarcea, în vizită pe șantierul de pe Valea Chintăului| Foto: Emil Boc - Facebook Emil Boc și Dan Tarcea, în vizită pe șantierul de pe Valea Chintăului| Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Lucrările pentru modernizarea străzii Valea Chintăului continuă. Investiția este de 16 milioane de euro de la bugetul local.

 


Primarul Emil Boc, aflat marți pe șantierul străzii Valea Chintăului, a prezentat situația la zi a străzii, aflată în modernizare în prezent.

„Am venit să vă prezentăm stadiul lucrărilor și să-i informăm pe oamenii care locuiesc pe această stradă de 3,7 km care se modernizează în totalitate.
Mult a fost, puțin mai este. Până la sfârșitul lunii iulie lucrările la stadiul la care se află astăzi vor fi finalizate (…) iar la începutul lunii august vor începe marcajele astfel încât clujenii să aibă o stradă de calitate. 16 milioane de euro investim aici. Se fac trotuare noi, se introduc cablurile în subteran, iluminat cu LED de ultimă generație, canalizare pluvială, piste pentru biciclete. Această stradă face parte din cele trei străzi care costă aproape 30 de milioane de euro, Valea Chintăului, Valea Seacă și Giuseppe Verdi”, a transmis edilul.


Detalii tehnice din proiectul pentru reabilitarea str. Valea Chintăului:

- execuție rețea de canalizare pluvială și dren pe partea cu rambleu pe toată lungimea străzii;
- lucrări de consolidare teren cu ziduri de sprijin pe tronsoane;
- execuție canalizație și construirea unei rețele în distribuție de fibră optică;
- relocarea în subteran a rețelelor electrice aeriene;
- execuție rețea iluminat public - montat stâlpi noi dotați cu aparate tip LED; 
- execuție sistem de semaforizare, marcaje și semnalizare rutieră;
- amenajare 9 stații de autobuz CTP.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la Valea Chintăului, finalizate înainte de termen? Strada va avea piste de biciclete, trotuare și stații de autobuz moderne.

Lucrările pe strada Valea Seacă, finalizate înainte de termen. Strada are staţii de autobuz moderne, trotuare şi stâlpi de iluminat cu led.

Ultimele Stiri
abonare newsletter