Administrație

Grădinița din cartierul Borhanci, realizată în colaborare cu Compania Națională de Investiții cu fonduri din bugetul național

Primăria Cluj-Napoca face noi demersuri pentru realizarea grădiniței din cartierul Borhanci. Noul spațiu educațional va fi realizat în colaborare cu Compania Națională de Investiții.

Grădiniță cu 160 de locuri, construită de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Compania Națională de Investiții, în Borhanci|FOTO: Emil Boc Facebook.com Grădiniță cu 160 de locuri, construită de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Compania Națională de Investiții, în Borhanci|FOTO: Emil Boc Facebook.com

 

 


Astfel, în ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare vor fi aprobate două proiecte de hotărâre ce vizează actualizarea valorii proiectului de realizare a grădiniței din Borhanci, precum și transferul amplasamentului sub coordonarea Companiei Naționale de Investiții (CNI). 

Liceu, școală gimnazială, grădiniță și creșă în HUB-ul educational din Borhanci 

În cartierul Borhanci au început deja lucrările în teren pentru realizarea de la zero a unui liceu, a școlii gimnaziale, dar și a unui bazin olimpic. Proiectul HUB-ului educational include realizarea unei grădinițe și a unei creșe. 


„Trecem la nivelul următor în dezvoltarea Clujului și construim un hub educational de ultimă generație și la standarde europene în Borhanci, după cum sunt și celelalte lucruri ce s-au făcut pentru educația clujeană. Ieri am dat drumul la lucrări. 
Acest hub educațional este format din bazin de înot, iar lucrările au început deja la bazinul de înot, din liceu și sală de sport, iar lucrările au început și la aceste obiective. Acum este vorba de școala gimnazială, unde și aici au început lucrările, iar în următoarele 30 de zile urmează să înceapă lucrările la creșă și la grădiniță. Avem tot ciclul gimnazial în acest complex. Inclusiv un parc de mari dimensiuni pentru o locuire de calitate”, declara la începutul lunii iunie primarul Clujului, Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI: 
Clujul, orașul nr. 1 în România în materie de calitate a vieții. Emil Boc: „Pregătim Clujul anilor 2030-2050”.

Acum, administrația locală urmează să aprobe noi costuri pentru grădinița din Borhanci. De altfel, proiectul va fi dezvoltat prin intermediul unui program derulat de Compania Națională de Investiții. 


Datorită nevoii de a atrage fonduri din bugetul național și a degreva bugetul local de suportarea contravalorii întregii investiții, Primăria Cluj-Napoca a solicitat Ministerului Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social a proiectului grădiniței din cartierul Bohranci. 

Valoarea actualizată a proiectului este de 23.304.872,35 lei, fără TVA. Până în prezent a fost încheiat contractul de proiectare și execuție și a fost obținută autorizația de construire. Etapa de proiectare a fost realizată în baza unui contract în valoare de 1,1 milioane lei, inclusiv TVA. Durata de realizare a proiectului este de 38 de luni, din care perioada de execuție a lucrărilor de construcții este de 24 de luni. 


Din valoarea totală a proiectului, 20,7 milioane de lei vor fi asigurați din bugetul national, prin Compania Națională de Investiții, iar contribuția municipiului Cluj-Napoca vizează acoperirea cheltuielilor pentru servicii (circa 1,4 milioane de lei). 

Un nou spațiu educational pentru 160 de copii

Contractul pentru construirea grădiniței din Borhanci a fost semnat luna trecută de primarul Emil Boc. 


Grădinița din cartierul Bohranci va avea 160 de locuri (8 grupe a câte 20 de copii). 

CITEȘTE ȘI: 
Contractul pentru construirea grădiniței din Borhanci, cu 160 de locuri, a fost semnat! Durata lui este de 1 an și jumătate

Proiectul HUB-ului din cartier include liceu, școală gimnazială, grădiniță, creșă, bazin de înot, săli de sport, zone verzi, de agrement, sport în aer liber și alte funcțiuni.

„Am semnat contractul de proiectare și execuție pentru realizarea unei noi grădinițe la Cluj-Napoca, parte din Hub-ul Educațional Borhanci. Valoarea contractului depășește 3,5 milioane euro (18.159.792,24 TVA inclus). Proiectul HUB-ului din cartier include liceu, școală gimnazială, grădiniță, creșă, bazin de înot, săli de sport, zone verzi, de agrement, sport în aer liber și alte funcțiuni.

În acest cadru este cuprinsă o clădire în formă de hexagon cu regim de înălțime P+E care va îndeplini toate nevoile operative specifice unei grădinițe, având inclusiv bucătărie, spălătorie și călcătorie. De asemenea, amenajarea include o curte interioară în mijlocul „hexagonului” cu zone de joacă pentru copii și spații verzi”, a transmis Emil Boc.

Câștigătorul licitației este Asocierea SC Axial Construct Invest SRL - SC Pro Design Engineering & Construction SRL - SC MRD Instal SRL.

În urma aprobării în Consiliu Local a proiectului de hotărâre, amplasamentul pentru realizarea grădiniței din cartierul Borhanci va fi predat Companiei Națioanle de Investiții pentru realizarea investiției. De altfel, un alt obiectv din cadrul HUB-ului educațional din Borhanci - creșa, care va include 11 grupe de copii, va fi de asemenea realizată în parteneriat cu CNI.  

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Contractul pentru construirea grădiniței din Borhanci, cu 160 de locuri, a fost semnat! Durata lui este de 1 an și jumătate

Lucrările la școala din Borhanci continuă într-un ritm alert. Viceprimarul Clujului: „Va fi o școală extrem de modernă”

Au început lucrările la şcoala gimnazială din Borhanci. Emil Boc: „Va îndeplini toate criteriile unei clădiri verzi europene de ultimă generaţie”

Primăria cedează teren. Creșa din Borhanci va fi realizată de Compania Națională de Investiții

Ultimele Stiri
abonare newsletter