Administrație

Se lucrează la consolidarea străzii Uliului. Emil Boc: „Situaţia este sub control. Termenul de finalizare este de trei luni”

Săptămâna trecută au început lucrările de consilidare a străzii Uliului din Cluj-Napoca, acolo unde o porţiune din drum s-a surpat. Emil Boc a precizat că situaţia lucrărilor este sub control, iar termenul de finalizare este de trei luni.

Se lucrează la consolidarea străzii Uliului. Emil Boc: „Situaţia este sub control. Termenul de finalizare este de trei luni” | Foto: Emil Boc - Facebook Se lucrează la consolidarea străzii Uliului. Emil Boc: „Situaţia este sub control. Termenul de finalizare este de trei luni” | Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primarul Emil Boc a anunţat, săptămâna trecută, că au început lucrările de consolidare a străzii Uliului din Cluj-Napoca, unde o porţiune de drum s-a surpat

 


Emil Boc a transmis astăzi, 25 iunie, că situaţia străzii Uliului este sub control. El a precizat că termenul de finalizare a lucrărilor este de trei luni. 

„S-a lucrat deja foarte bine acolo, încă din prima secundă de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Termenul este de trei luni de zile. Se fac forări și se consolidează cu piloni forați la 20 de metri adâncime. Unii dintre piloni au diametrul de aproape 1 metru, deci unul foarte mare, pentru a se stabiliza terenul. În acest moment, eu cred că situația este sub control. Lucrările vor fi finalizate în trei luni, iar oamenii nu vor mai trebui să ocolească pentru a putea ajunge acasă”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local. 


Cum va fi consolidată strada Uliului?

Emil Boc a explicat în urmă cu o săptămână ce lucrări de consolidare vor fi realizate pe strada Uliului. 

CITEŞTE ŞI
Strada Uliului din Cluj-Napoca a luat-o la vale. A fost închis accesul auto.

„Obiectul lucrărilor este de realizare a unei consolidari, a zonei supusă alunecării, în zona imobilui nr. 90, pe strada Uliului din Municipiul Cluj-Napoca, constând în:
- sprijinire cu piloţi foraţi de diametru 1080mm, aşezaţi pe un rând la o distanţă interaxiala de 1,40m, care vor fi solidarizaţi la partea superioara cu o grindă de coronament;
- piloţii vor fi amplasaţi în aval de platforma drumului;
- zona de consolidare km 0+790-km 0+872,50;
- zona afectată de lucrări: 100 ml;
- lungime consolidare cu piloţi: 84ml, în tronsoane succesive de 5,60m fiecare;
- înalţime piloţi: 20,0m;
- număr piloţi: 60 buc;
- înălţime grindă de solidarizare: 1,20m;
- înălţime elevaţie: 1,50-3,0m;
- după finalizarea consolidării se vor reface carosabilul şi trotuarele.
Etapele de execuţie :
1. Organizarea de şantier;
2. Relocare utilităţi;
3. Amenajare platforma pentru acces utilaj de forat;
4. Excutare piloţi, grida coronament, elevaţie;
5. Refacere carosabil şi trotuar”, a transmis Emil Boc.


Strada Uliului a luat-o la vale

În luna aprilie o porţiune din strada Uliului din municipiul Cluj-Napoca s-a surpat din cauza unei alunecări de teren. Primele crăpături au fost acoperite cu asfalt de muncitori. Însă lucrarea a ţinut foarte puţin, iar situaţia s-a agravat.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Au început lucrările pe strada Uliului. Valoarea investiției se ridică la 5 milioane de lei, bani din bugetul local.

Emil Boc, despre alunecarea de teren de pe strada Uliului: „Aştept expertiza finală. Am luat primele soluţii pentru a proteja oamenii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter