Administrație
Stadiul lucrărilor la alimentarea cu apă potabilă în zona de munte a Clujului. Alin Tișe, președintele CJ: „Proiectul va fi finalizat în maxim doi ani”
Continuă lucrările la alimentarea cu apă potabilă în zona de munte a Clujului.
Stadiul lucrărilor la alimentarea cu apă potabilă în zona de munte a Clujului. Alin Tișe, președintele CJ: „Proiectul va fi finalizat în maxim doi ani” | Foto: pixabay.com/Consiliul Județean Cluj
Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” continuă lucrările la alimentarea cu apă potabilă în zone de munte a Clujului. Stadiul lucrărilor este de aproximativ 42%.
Potrivit Consiliului Județean Cluj, până în acest moment au fost executați cca. 21,8 km din totalul de 52 km de conducte de alimentare cu apă, din sursa orașului Huedin, a comunelor Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș, respectiv:
- 4.340 metri de conducte de transport și distribuție pe raza comunei Sâncraiu;
- 10.300 metri de conducte de transport și distribuție pe raza comunei Călățele;
- 3.115 metri de conducte de transport pe raza comunei Râșca;
- 4.055 metri de conducte de transport pe raza comunei Beliș.
„Lucrările de execuție înaintează în ritm alert și, în maximum doi ani, cei circa 9.500 de clujeni din zona de munte vizați de proiect vor beneficia de apă potabilă furnizată în sistem centralizat. În continuare, voi monitoriza îndeaproape această investiție finanțată din bugetul Consiliului Județean, pentru a fi realizată în termenul asumat de constructor și la un nivel calitativ cât mai ridicat”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
CITEȘTE ȘI
„Apă în Apuseni” - Încep lucrările de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a județului.
Întreaga investiție vizează construirea, pe lângă cei 52 de km de conducte de alimentare cu apă, a șapte stații de pompare a apei precum și a cinci rezervoare de înmagazinare a apei alimentate cu panouri fotovoltaice.
Contractul de lucrări încheiat la finele anului trecut are o valoare totală de 23.162.000 lei fără TVA, banii fiind asigurați din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ județean de către Compania de Apă „Someș” și restituite de Consiliul Județean în vederea derulării de proiecte edilitare.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: