Administrație

Pas important pentru realizarea centurii de nord a Clujului. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „Va degreva traficul greu din municipiu și va asigura o conectivitate mai bună cu județele limitrofe”.

Consiliul Județean Cluj face noi demersuri pentru realizarea drumului de legătură din partea de nord a municipiului Cluj-Napoca, mini-centură ce va reprezenta o alternativă de transport viabilă în partea de nord a zonei metropolitane.

Centura de Nord a Clujului va degreva traficul greu și de tranzit din municipiu. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „O nouă etapă importantă în materializarea acestei investiții finanțată din fonduri nerambursabile”|Foto: Consiliul Județean Cluj Centura de Nord a Clujului va degreva traficul greu și de tranzit din municipiu. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „O nouă etapă importantă în materializarea acestei investiții finanțată din fonduri nerambursabile”|Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj, în calitate de inițiator al proiectului de investiție, va propune Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) încheierea unui protocol privind delegarea dreptului de administrare temporară a unei porțiuni a drumului național DN1F (E81), aflată la ieșirea din localitatea Topa Mică, km 33+692. Această propunere va fi această lună.

Centura de Nord a Clujului va degreva traficul greu și de tranzit din municipiu

Necesitatea realizării acestui demers este justificată de amenajarea unei conexiuni facile între drumul județean DJ 170B Topa Mică-Așchileul Mic și drumul național care leagă municipiile Cluj-Napoca și Zalău. 


Concret, este vizată construirea unei intersecții cu sens giratoriu, care să faciliteze accesul spre și dinspre drumul județean.

O nouă etapă pentru realizarea drumului de legătură din partea de nord a municipiului Cluj-Napoca|Foto: Consiliul Județean Cluj

 „Este o nouă etapă importantă în materializarea acestei investiții finanțată din fonduri nerambursabile și care este gândită să degreveze traficul de tranzit din partea de nord a municipiului, inclusiv prin reducerea distanței de deplasare între Topa Mică și Răscruci cu circa 15 km! Semnarea acestui protocol cu CNAIR pentru realizarea girației era ultima cerință a finanțatorului înaintea semnării efective a contractului și începerea lucrărilor”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


CITEȘTE ȘI: 
„Drumul Bistriței” a fost finalizat. Leagă două zone importante și facilitează dezvoltarea economică.

Drumul județean 170B Topa Mică-Așchileul Mic, în lungime de 8 km, face legătura, prin intermediul drumului județean 109, parte a Drumului Bistriței, cu DN1C care străbate județul Maramureș. 

La finalul lucrărilor, această mini-centură va asigura atât o conectivitate mai bună a Clujului cu județele limitrofe, cât și o alternativă de transport viabilă în partea de nord a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca, prin descărcarea traficului greu și de tranzit de pe teritoriul municipiului reședință de județ.


Amintim faptul că acest proiect, în valoare de 293.767.072 lei, a fost depus pentru finanțare de Consiliului Județean Cluj în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027. În acest moment proiectul „Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene DJ 170B și DJ 103K”  se află în etapa de contractare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Două drumuri județene importante din Cluj vor fi modernizate

Zonele montane din Cluj, mai accesibile pentru turiști. Peste 40 km de drumuri județene, modernizate cu bani europeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter