Administrație

Spaţii publice din Huedin, transformate în galerii de artă urbană. Proiectul, aprobat de Consiliul Local.

Proiect de transformare a unor spaţii publice în galerii de artă în aer liber la Huedin. A fost aprobat de Consiliul Local.

Spaţii publice din Huedin, transformate în galerii de artă. Proiectul, aprobat de Consiliul Local. Spaţii publice din Huedin, transformate în galerii de artă. Proiectul, aprobat de Consiliul Local.

 

 


Primăria oraşului Huedin a anunţat că iniţiativa civică „Huedinul se exprimă: Arta urbană e viața orașului” a primit aprobarea Consiliului Local cu vot unanim. 

 


Proiectul, care vizează transformarea unor spații publice în galerii de artă în aer liber, a fost propus de trei cetățeni dedicați și activi: Adriana Costin, Lonay Arthur și Ovidiu Pantea.

CITEŞTE ŞI
Zeci de străzi din Huedin vor fi modernizate, în urma unei investiții de 3,5 milioane de euro

Cei trei inițiatori au reușit să mobilizeze comunitatea locală, obținând sprijinul necesar prin colectarea unui număr impresionant de semnături. Ei au prezentat Consiliului Local o viziune clară pentru îmbunătățirea esteticii orașului și promovarea talentului tinerilor artiști locali.


„Iniţiativa a fost aprobată și va aduce mai multă culoare și creativitate în Huedin”, au declarat Adriana Costin, Lonay Arthur și Ovidiu Pantea. 

Spaţii publice din Huedin, transformate în galerii de artă urbană

Proiectul include transformarea unor spații publice în galerii de artă urbană, cu scopul de a încuraja exprimarea creativă și de a revitaliza vizual orașul.


Impresionați de inițiativă, consilierii locali au hotărât să extindă lista locațiilor propuse pentru intervențiile artistice, incluzând și alte spații publice din oraș.

CITEŞTE ŞI
Școlile și grădinițele din Huedin, dotate cu echipamente digitale și mobilier modern. Proiect de 4,6 milioane de lei, prin PNRR

Inițiatorii au propus consilierilor locali să contribuie financiar, din fonduri personale, la realizarea proiectului, subliniind importanța unui exemplu de solidaritate și implicare în viața culturală a orașului.


Potrivit primăriei oraşului Huedin, proiectul reprezintă un pas important către înfrumusețare și revitalizare, iar contribuția fiecărui cetățean este esențială pentru succesul său.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Spitalul din Huedin a devenit HUB medical pentru zona de vest a Clujului, în urma unor investiții de peste 7 milioane de euro

abonare newsletter