Administrație

Parcul I.L. Caragiale, finalizat în proporţie de 70%. Emil Boc: „Circulaţia pe strada Bariţiu, redeschisă integral pe 2 august”.

Parcul I.L. Caragiale este finalizat în proporţie de 70%. De asemenea, circulaţia pe strada Bariţiu va fi redeschisă integral de vineri, 2 august. Totodată, zidurile oraşului roman Napoca vor fi conservate.

Parcul I.L. Caragiale, finalizat în proporţie de 70% | Foto: Emil Boc – Facebook – captură video Parcul I.L. Caragiale, finalizat în proporţie de 70% | Foto: Emil Boc – Facebook – captură video

 

 


Lucrările de modernizare a parcului I.L. Caragiale sunt finalizate în proporţie de 70%, a transmis Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, circulaţia pe strada Bariţiu va fi redeschisă integral de vineri, 2 august. Totodată, zidurile oraşului roman Napoca vor fi conservate.

 


„Lucrările de modernizare a parcului Caragiale şi a străzilor din jurul parcului sunt realizate în proporţie de 70%. Până acum am realizat partea de carosabil, partea care vizează iluminatul public cu LED, cu stâlpi noi de iluminat, cu bănci moderne, cu plantare de copaci pentru a avea cât mai puţine maşini, pentru a avea mai puţină poluare”, a declarat Emil Boc. 

Zidurile orașului roman Napoca, conservate

Zidurile orașului roman Napoca au fost descoperite în urma unor săpături ce au avut loc în parcul I.L. Caragiale. Acestea urmează să fie restaurate și făcute accesibile publicului. 


Zidurile orașului roman Napoca, conservate | Foto: Emil Boc – Facebook – captură video

„Zona din parcul Caragiale care este compusă din vestigiile arheologice descoperite va fi conservată de către primăria Cluj-Napoca pe baza unui proiect aprobat de către forurile de specialitate judeţene şi naţionale. La 4 metri adâncime avem zidul Roman de incintă al oraşului Napoca de peste 2000 de ani. A fost construit cel mai probabil în perioada 117-124 în timpul lui Hadrian. Peste el este zidul medieval de incintă care a dus mai departe la oraşul Cluj-Napoca. Proiectul va intra în lucru după ce va fi aprobat proiectul tehnic de către forurile arheologice judeţene şi naţionale, iar costurile financiare vor fi suportate de primăria municipiului”, a precizat Emil Boc. 

Circulaţia pe strada Bariţiu, redeschisă integral vineri

Emil Boc a anunţat că circulaţia pe strada Bariţiu va fi redeschisă integral vineri, 2 august. 


Circulaţia pe strada Bariţiu, redeschisă integral vineri | Foto: Emil Boc – Facebook – captură video

„Banda de circulaţie de pe strada Bariţiu, care a fost temporar restricţionată pentru efectuarea lucrărilor la canalul Morii, este finalizată şi aşa cum am promis de vineri, 2 august, ea va fi în integralitate redată circulaţiei. Urmează doar să se mai facă marcajele”, a explicat edilul Clujului. 

Canalul Morii, decopertat

Canalul Morii a fost decopertat, pentru a oferi clujenilor o nouă zonă de relaxare. 


Canalul Morii, decopertat | Foto: Emil Boc – Facebook – captură video

„Începând cu anii ‘80 Canalul Morii a fost acoperit cu dale de beton. Am luat decizia ca el să fie decopertat, să putem vedea cursul de apă, să putem amenaja o deschidere spre canalul Morii, să facem legătura dintre canalul Morii şi parcul Caragiale şi spaţiile verzi pietonale din preajma parcului. Lucrările se apropie de finalizare. Vom avea o parte înierbată, o parte de zonă de acces spre canalul Morii. Acelaşi proces va continua şi în piaţa Mihai Viteazul unde avem încă acoperite cu dale de beton zona care vizează Canalul Morii şi începând cu anul viitor şi acolo vor fi demarate lucrările pentru decopertare”, a declarat Emil Boc. 

CITEŞTE ŞI
Zid roman, descoperit pe șantierul din Parcul I.L.Caragiale. Managerul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei: „Niciodată nu a fost dezvelit ca acum”

De asemenea, edilul Clujului a mai explicat că artera de circulaţie care face legătura între Piaţa Muzeului şi strada Ferdinand a fost modernizată. 

Artera de circulaţie care face legătura între Piaţa Muzeului şi strada Ferdinand, modernizată | Foto: Emil Boc – Facebook – captură video

„Artera de circulaţie care face legătura între Piaţa Muzeului şi strada Ferdinand este modernizată la standarde europene cu spaţiu shared atât pentru pietoni, cât şi pentru maşini, dar cu o diminuare a regimului de trafic. Urmărim să avem cât mai puţină poluare în zona centrală a oraşului şi cât mai multe spaţii pietonale deschise clujenilor”, a transmis Emil Boc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de parcări din centru, DESFIINȚATE! Încep lucrările la Parcul I. L. Caragiale

Zidurile orașului roman Napoca, din Parcul I.L. Caragiale vor fi conservate. Parcul este finalizat în proporție de 70%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter