Administrație

Pod nou în Ciurila, construit de Consiliul Județean. Până la încheierea lucrărilor, traficul se va desfășura pe un pod provizoriu.

Consiliul Județean Cluj construiește un pod nou în localitatea Ciurila, după ce vechiul pod va fi demolat.

Consiliul Județean Cluj construiește un pod nou în localitatea Ciurila. Traficul rutier se va desfășura pe un pod provizoriu|Foto: Consiliul Județean Cluj Consiliul Județean Cluj construiește un pod nou în localitatea Ciurila. Traficul rutier se va desfășura pe un pod provizoriu|Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Noul pod din localitatea Ciurila va fi construit pe același amplasament, la kilometrul 17+700 al drumului județean DJ 107R, după ce vechiul pod va fi demolat.

Siguranță în trafic în urma realizării noului pod din Ciurila

Până la finalizarea acestuia, traficul rutier se va desfășura pe un pod provizoriu construit din tuburi de beton prefabricate de 1.500 mm, amplasat în aval de podul existent.


Au început lucrările pentru realizarea unui nou pod în localitatea Ciurila|Foto: Consiliul Județean Cluj

Lucrările la podul provizoriu au fost finalizate, traficul rutier desfășurându-se în condiții normale.

 „Este extrem de important ca drumurile județene, cu toate elementele de infrastructură sau suprastructură, să prezinte un grad maxim de siguranță pentru toți cei care le tranzitează. 
În acest scop, am demarat un amplu program de construire a mai multor poduri noi pe drumurile pe care le avem în administrare. Îmbucurător e faptul că pentru patru dintre acestea, respectiv cele din Ciurila, Pâglișa, Mănăstireni și Chiuiești am reușit să obținem finanțare prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny»”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 


CITEȘTE ȘI: 
Patru poduri noi vor fi construite pe drumurile județene din Cluj

Necesitatea reabilitării complete a podului din Ciurila a fost determinată de starea de degradare a acestuia, dar și de motive care țin de siguranța rutieră, respectiv lățimea redusă a părții carosabile. Astfel, în baza propunerii experților în domeniu, a fost luată decizia demolării vechiului pod și construirii unuia nou.

sursa: CJ Cluj

Noul pod va avea o singură deschidere în lungime totală de 10,14 metri, o lățime de 10 metri și o parte carosabilă de 6,50 metri. Pentru realizarea noului pod din localitatea Ciurila, au fost alocați 1,8 milioane de lei, TVA inclus, prin intermediul progamului „Anghel Saligny”, la care se adaugă contribuția din din bugetul județului Cluj, în valoare de 146.011,85 lei, TVA inclus


Valoarea totală a investițiilor care vizează construirea celor patru poduri noi în localitățile Ciurila, Pâglișa, Mănăstireni și Chiuiești este de 15,1 milioane de lei, din care 13,9 milioane sunt alocate prin programul național de investiții „Anghel Saligny", iar diferența de 1, 2 milioane de lei va fi suportată din bugetul Consiliului Județean.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A început construcția unui nou pod la Pâglișa. Până la finalizare, se circulă pe un pod provizoriu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter