Administrație

Zeci de piane de ultimă generație, pentru Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”. Emil Boc: „Investim în educația elevilor pentru a avea viitorul artistic al Clujului asigurat!”

Municipalitatea a achiziționat 23 de piane pentru elevii Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj. „Performanța nu așteaptă”, spune primarul Emil Boc.

Zeci de piane achiziționate de Primărie pentru elevii Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță”. Emil Boc: „Performanța nu așteaptă”|Foto: Emil Boc-Facebook Zeci de piane achiziționate de Primărie pentru elevii Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță”. Emil Boc: „Performanța nu așteaptă”|Foto: Emil Boc-Facebook

 

 


Primăria a achiziționat zeci de piane pentru Colegiul de Muzică „Sigismund Toduța” din Cluj-Napoca. Primele trei piane au ajuns deja în dotarea instituției de învățământ, iar edilul Emil Boc a găsit elevii exersând la noile instrumente muzicale. 

CITEȘTE ȘI: 
Rezultate de excepție pentru elevii clujeni. 26 de premii I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, etapa interjudețeană

Proiectul este parte a unei investiții mai mari, de peste 1 milion de euro, ce prevede asigurarea unei infrastructuri educaționale moderne. 


„Investiție de 1,9 milioane euro pentru dotări în școlile clujene.
Astăzi vă prezentăm investiția de la Colegiul „Sigismund Toduță”, 23 de piane în valoare de 675.000 euro”, a explicat primarul Emil Boc. 

Infrastructură educațională modernă 

„Acest liceu de elită al muzicii românești, și nu numai, are nevoie de o infrastructură modernă pentru a putea pregăti elevii, care au reușit să obțină multiple premii naționale și internaționale.


Infrastructura din prezent datează din anii ’70, a mai fost actualizată în decursul timpului cu câteva piane, iar acum realizăm o investiție majoră, prin achiziția a 23 de piane, în valoare de 675.000 de euro, adică în medie 30.000 – 35.000 de euro pentru un pian. 

Aceste piane vor funcționa în sălile de curs, astfel încât excepționalele cadre didactice să poată pregăti elevii, pentru a avea viitorul artistic al Clujului asigurat”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, prin intermediul unui mesaj video publicate pe pagina sa de Facebook. 


CITEȘTE ȘI: 
Peste 70 de creșe, grădinițe și școli, modernizate printr-un proiect de 3,5 milioane de euro. Emil Boc: „La Cluj, educația este o prioritate strategică!”

Primele trei piane din cele 23 achiziționate de municipalitate au intrat deja în dotarea instituției de învățământ. 
Inclusiv în perioada vacanței, elevii exersează la pian. Astfel, Alexandra, elevă în clasa a VIII-a, a încercat deja sunetul noului pian, interpretând o Sonată de Beethoven. 

Primarul Emil Boc: „Performanța nu așteaptă”|Foto: Emil Boc-Facebook

„Elevii din Cluj sunt sprijiniți pentru a-și împlini potențialul educațional”

„Muzica nu este doar despre note muzicale. Este o formă de comunicare, este un mod de a trăi frumos, un mod de a te bucura de viață și, cum spunea un celebru scriitor, «muzica ajunge acolo unde cuvintele eșuează» sau, mai bine spus, muzica reușește să transmită, de foarte multe ori, ceea ce cuvintele nu reușesc. 


De aceea, Clujul este prin excelență un oraș cultural, un oraș cu o puternică dimensiune artistică, și avem această resursă de talent a copiilor de aici, de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” care, prin efortul nostru comun, sunt sprijiniți pentru a-și împlini potențialul educațional și cultural pe care îl au”; a adăugat edilul Emil Boc. 

Investiția de 1,9 milioane de euro în dotările independente se referă la achiziționarea de material didactic, calculatoare, tablete interactive, panouri pentru terenurile de sport, balon pentru teren de sport și alte dotări specifice proceselor educaționale și vocaționale

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rezultate de excepție pentru elevii clujeni. 26 de premii I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, etapa interjudețeană

Ultimele Stiri
abonare newsletter