Administrație

S-au finalizat lucrările la noua rețea de apă din localitățile Recea Cristur și Căprioara. Investiție de 1,8 milioane de lei.

S-au finalizat lucrările la noua rețea de apă, care va trece prin localitățile Recea Cristur și Căprioara. Consiliul Județean Cluj a investit 1,8 milioane de lei.

Noi rețele de apă în localitățile Recea Cristur și Căprioara. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „Investiția aduce un plus semnificativ în ceea ce privește calitatea vieții”|Foto: pixabay.com Noi rețele de apă în localitățile Recea Cristur și Căprioara. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „Investiția aduce un plus semnificativ în ceea ce privește calitatea vieții”|Foto: pixabay.com

 

 


Lucrările la noua rețea de apă au fost finalizate, potrivit Consiliului Județean Cluj. Această rețea va trece prin localitățile Recea Cristur și Căprioara. Lucrările au fost realizate alături de Compania de apă Someș S.A., care a pus în funcțiune noua rețea de apă.

CITEȘTE ȘI: 
Rețea continuă pentru serviciul de alimentare cu apă din Cluj la Sălaj, pe o distanță de peste 160 km. Președintele CJ Cluj, Alin Tișe: „Apă din zona de munte, de la Tarnița, este de cea mai bună calitate”.

 Fondurile pentru lucrări provin de resurse proprii și impozite pe venit care au virate companiei de apă pentru proiect.


Rețeaua de apă, în beneficiul a 28.500 de persoane

Investiția vine în completarea unui proiect european pornit de Compania de Apă Someș în anul 2022, în valoare de peste 15 milioane de euro. Proiectul a vizat extinderea rețelelor de apă în zona Dej-Bobâlna-Recea-Cristur pentru 28.500 de noi beneficiari. De asemenea, s-au extins și coloanele de distribuție a apei, pe o lungime de 5,3 km, prin cele 3 localități. 

Această investiție le va oferi localnicilor apă potabilă și bună de consumat și folosit în uzul casnic. 


„Sunt bucuros că am reușit să recepționăm investiția și să o redăm cetățenilor care se pot bucura acum de avantajele unei ape de cea mai bună calitate, furnizată în regim continuu. Vom continua aceste investiții care contează atât de mult pentru clujeni și aduc comunităților noastre un plus semnificativ în ceea ce privește calitatea vieții: apă, canalizare, drumuri, sănătate”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 

Articol scris de Alina Petric
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Apă în Apuseni. Consiliul Județean a început lucrările de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a Clujului. Alin Tișe: „Investiția va crea premisele unei dezvoltări accelerate a întregii regiuni”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter