Administrație

Lucrările la parcul I.L. Caragiale avansează rapid. Strada George Barițiu, finalizată în timp record.

Lucrările la parcul I.L. Caragiale se apropie de final, acestea fiind încheiate în proporție de peste 70%. De altfel, în urma ridicării restricțiilor de circulație de pe strada George Barițiu, aglomerația din trafic s-a redus substanțial.

Lucrările la parcul I.L. Caragiale se aproprie de final|Foto: Municipiul Cluj-Napoca-Facebook Lucrările la parcul I.L. Caragiale se aproprie de final|Foto: Municipiul Cluj-Napoca-Facebook

 

 


Lucrările la parcul I.L Caragiale avansează rapid, iar proiectul de amenajare a zonei se apropie de final, astfel încât clujenii se vor putea bucura de un parc modern. Atât parcul, cât și străzile adiacente au avut parte de atenția autorităților. Străzile George Barițiu și Octavian Petrovici, dar și aleile din împrejurimi au fost modernizate pentru buna circulație atât a autovehiculelor, cât și a pietonilor. 

Odată cu redeschiderea circulației de pe strada George Barițiu, la începutul lunii august, aglomerația din trafic s-a redus, potrivit analizei făcute de autorități. 


Jumătate din parc va fi dedicat spațiului verde

Parcul are o mărime de 11.500 de metri pătrați, iar jumătate din acest spațiu va fi dedicat vegetației și naturii din împrejurimi. 

Conform precizărilor făcute de viceprimarul Dan Tarcea, s-au adus numeroși arbori și arbuști spre a fi plantați. 


„Din cei 11.500 de metri pătrați care sunt reamenajați, jumătate vor fi dedicați spațiului verde. Vegetația valoroasă existentă va fi păstrată, iar pe lângă aceasta, se vor planta suplimentar 1.500 de arbori și arbuști”, a transmis viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI: 
Zidurile orașului roman Napoca, din Parcul I.L. Caragiale vor fi conservate. Parcul este finalizat în proporție de 70%.

O altă realizare ce va fi vizibilă în noul parc este reamenajarea Canalului Morii, care a fost acoperit în perioada comunistă cu dale de beton. Această decizie s-a luat pentru a oferi o experiență cât mai bună vizitatorilor, dar și pentru a servi ca mijloc de relaxare. 


„O mare noutate este redarea cursului de apă comunității clujene, după ce acesta a fost acoperit în anii '80. Descoperirea lui va favoriza fauna acvatică locală  și va oferi o experiență relaxantă pentru cei care doresc să se bucure de parc. În plus, vor fi amenajate alei noi și piste de biciclete, îmbunătățind astfel accesibilitatea și confortul vizitatorilor”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea. 

Zidurile romane vor fi atracția principală a parcului

Zidurile descoperite ale orașului roman Napoca au fost scoase la lumină și vor fi puse în valoare, astfel încât să poată fi admirate de vizitatori, iar tinerii vor putea participa la orele de istorie în natură. Spațiul amenajat, cu zidurile romane valorificate, va oferi noi perspective celor care doresc să afle istoria orașului. Acestea vor fi conservate și puse la dispoziția publicului, devenind o bucată de istorie vie în mijlocul municipiului. 


Lucrări în zona Parcului I.L.Caragiale|Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

Articol scris de Alina Petric

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Restricțiile de circulație din zona Parcului „I.L.Caragiale” se apropie de final. Când se vor încheia lucrările de amenajare a parcului?

Canalul Morii, decopertat în Parcul I. L. Caragiale. Cursul de apă, în centrul altor două proiecte de modernizare - VIDEO

abonare newsletter