Administrație

Valoarea bazinului de înot din HUB-ul Borhanci va ajunge la peste 200 de milioane de lei. Emil Boc: „Lucrurile sunt simple”

Bazinul de înot din HUB-ul Borhanci va costa peste 200 de milioane de lei, mai mult decât suma aprobată în studiul de fezabilitate.

Bazinul de înot din HUB-ul Borhanci va costa peste 200 de milioane de lei | Randare proiect. Sursa: Emil Boc - Facebook Bazinul de înot din HUB-ul Borhanci va costa peste 200 de milioane de lei | Randare proiect. Sursa: Emil Boc - Facebook

 

 


Bazinul de înot din HUB-ul Borhanci va costa cu peste 200 de milioane de lei, mai mult decât suma aprobată în studiul de fezabilitate. Costurile suplimentare au fost generate de stabilizarea terenului, dar și de lucrări pentru atingerea standardelor de omologare a Federației Internaționale de Natație.

 


Consilierii locali vor discuta, joi, 29 august, în cadrul ședinței ordinare, un proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici. 

Valoarea totală a investiției urmează să fie actualizată la 200.462.096 lei cu TVA, de la suma inițială aprobată de Consiliul Local în 2022, care era de 134.776.771 lei. Potrivit hotărârii, este nevoie de optimizarea soluției de fundare a bazinului și a parcării aferente prin execuția a 745 de piloți forați.


„Lucrurile sunt simple. În urma evaluărilor din teren s-a constatat că trebuie să fie fortificați, adică consolidat terenul pe care se construiește bazinul olimpic cu 745 de piloți forați pentru că știți foarte bine că noi în Borhanci inițial aveam în plan să construim un cartier de locuințe, dar analizele geotehnice ne-au arătat că nu se poate pentru că dealul o ia la vale și ar trebui o consolidare minimală de cel puțin 200 de milioane de euro.
Și la bazinul de înot mai trebuie bani pentru ca să consolidezi doar ce faci pentru bazinul de înot, dar dacă te gândești să faci un cartier de locuințe”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.

Durata totală a investiției este estimată la 38 de luni, din care lucrările de construcție vor dura 24 de luni. Lucrările au început în primăvara anului 2024.


Cum va arăta complexul de natație?

  • Suprafața construită: 7.334 mp
  • Suprafața construită desfășurată: 11.460 mp
  • Suprafața utilă: 10.372,28 mp
  • Regim de înălțime: Demisol+Parter+Etaj parțial
  • Volum construit: aproximativ 123.542 mc construiți
  • Număr total de spectatori: 1.000
  • 1 Recepție, 1 cafenea/ bar, 1 bazin începători, 2 piscine jacuzzi, 1 piscină sărituri, 1 piscină, 4 scări, 1 cameră observatori, 1 saună filandeză, 1 cameră prim ajutor, 1 magazin, 17 grupuri sanitare, 7 camere pentru depozitare, 4 birouri, 1 garderobă, 1 gradenă 1000 persoane, 16 camere tehnice, 7 coridoare/holuri, 1 Foyer

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Au început lucrările la Bazinul competițional de înot din cadrul HUB-ului educațional din Borhanci. Emil Boc: „Va introduce Clujul într-un circuit de elită al natației la nivel european”.

Bazinul de înot din Borhanci ar putea fi realizat în timp record. Emil Boc, după semnarea contractului de execuție: „Cluj-Napoca este un reper în regiune în materie de infrastructură sportivă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter