Administrație

Mai mulți bani pentru realizarea Park&Ride-ului de la Aeroport. Proiect cu peste 860 de noi locuri de parcare, încheiat pe final de an.

Proiectul Park&Ride-ului din zona Aeroportului, realizat în proporție de peste 60%, a beneficiat de o suplimentare de fonduri în urma deciziei consilierilor locali.

Fonduri suplimentare pentru Park&Ride-ul de pe strada Traian Vuia. Investiția va reduce numărul mașinilor din trafic și va diminua poluarea din oraș|Foto; imagine randată Park&Ride|Sursa: Primăria Cluj-Napoca Fonduri suplimentare pentru Park&Ride-ul de pe strada Traian Vuia. Investiția va reduce numărul mașinilor din trafic și va diminua poluarea din oraș|Foto; imagine randată Park&Ride|Sursa: Primăria Cluj-Napoca

 

 


Park&Ride-ul de pe strada Traian Vuia, proiect la care lucrările în teren au început în vara anului trecut, urmează să fie realizat până la finalul anului 2024, iar investiția va diminua substanțial aglomerația și poluarea din oraș prin realizarea a sute de noi locuri de parcare. 

CITEȘTE ȘI: 
Emil Boc, vizită pe șantierul Park&Ride-ului de la Aeroport: „Diminuăm aglomerația și poluarea din oraș”. Lucrări de acces pe strada Traian Vuia.

Consilierii locali au aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici, astfel că valoarea proiectului a crescut cu 15 milioane de lei. 


Lucrări suplimentare la Park&Ride-ul de pe strada Traian Vuia 

Investiția inițială de 14,5 milioane de euro prevede amenajarea unei platforme de parcare și a accesului din drumul național, amenajarea de stații de transport în comun, precum și a unui terminal tip autogară, ce include construcția unui corp de clădire pentru terminalul de transport, cu copertină pentru călători și autocare, și amenajarea unei piațete publice.

În urma votului Consiliului Local, valoarea totală a investiției crește de la 84,3 milioane de lei la 99,7 milioane de lei, pentru acoperirea lucrărilor suplimentare apărute pe parcursul derulării proiectului. 


Astfel, noile lucrări includ achiziția de aparate de ticketing, copertine pentru stația de autobuz și modificarea instalației de semaforizare.

„Suplimentările valorice care nu se regăsesc în devizul general aprobat prin HCL 33/2023, au rezultat în urma suplimentărilor cantităților de lucrări (...).
Pe lângă aceste suplimentări a apărut necesitatea achiziționării de două aparate de ticketing, două copertine pentru stația de autobuz precum şi modificarea instalației de semaforizare de pe Str. Traian Vuia nr. 149-151, din Cluj Napoca. De asemenea pentru actualizarea devizului general s-a ținut cont și de ajustarea prețurilor contractului de execuție, conform legislației în vigoare”, se arată în motivarea proiectului de hotărâre.


Mai puține mașini în trafic și diminuarea poluării

Parkingul este dedicat celor care vin la Cluj din alte localități și care își vor putea lăsa mașinile aici. În zona Park and Ride-ului va fi amenajată o stație de transport public, astfel că oamenii vor putea folosi mijloacele de transport în comun pentru a ajunge în oraș. 

Peste 800 de mașini vor fi scoase din trafic, măsură ce va determina reducerea traficului și diminuarea poluării. 


CITEȘTE ȘI: 
Începe „curățenia” printre taximetriștii de la Aeroport. Boc: „Vom avea transport civilizat!”

De asemenea, în zonă vor fi amenajate locuri de parcare pentru taxiuri, aspect ce va rezolva problema taximetrelor din zona Aeroportului.

În total sunt prevăzute 863 locuri de parcare:
*37 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități
*30 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice și hibride
*788 locuri de parcare pentru autovehicule
*8 peroane pentru autobuze

În privința reamenajării străzii Traian Vuia, proiectul cuprinde zona de acces în Park&Ride, sensul giratoriu, trotuare, respectiv relocarea stației pentru transportul în comun. 

Park&Ride-ul din zona Aeroportului din Cluj va fi realizat până la sfârșitul acestui an, iar șoferii își vor putea lăsa mașinile la intrarea în oraș și să folosească transportul public în limitele municipiului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Din 2025, șoferii pot înlocui mașina cu mijloacele de transport în comun, în Cluj. Park&Ride-ul de la Aeroport va fi realizat până la finalul anului.

Dan Tarcea a verificat lucrările de la Park & Ride-ul de la Aeroport: „Sunt realizate în proporție de 60%”

Ultimele Stiri
abonare newsletter