Administrație

Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, despre proiectele de infrastructură din Dej. „Investițiile intră în linie dreaptă prin implicarea celor care știu să rezolve problemele, nu doar să critice de pe margine”.

Drumul expres Cluj-Dej și consolidarea podului peste Someș din Dej sunt proiecte ce se concretizează în urma implicării factorilor politici ce sunt interesați să rezolve problemele unei comunități, nu doar să critice, arată secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean.

Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, despre proiectele de infrastructură din Dej. „Investițiile se concretizează prin implicarea celor care știu să rezolve problemele, nu să critice de pe margine”.|Foto: Mircea Abrudean Facebook.com Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, despre proiectele de infrastructură din Dej. „Investițiile se concretizează prin implicarea celor care știu să rezolve problemele, nu să critice de pe margine”.|Foto: Mircea Abrudean Facebook.com

 

 


Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, candidat ce deschide lista pentru Senat la alegerile parlamentare din toamnă, în urma votului organizației PNL Cluj, a apreciat, vineri, modul în care proiectele de infrastructură din Dej sunt concretizate. 

CITEȘTE ȘI:
Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, candidează la Senat din partea PNL în județul Cluj. Mai candidează secretarul de stat Ovidiu Cîmpean și actualii deputați Radu Moisin și Sorin Moldovan.

Recent a fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru realizarea Drumului Expres Cluj – Dej. Drumul Expres Cluj – Dej, cu o lungime estimată de 75 de kilometri, va asigura inclusiv conexiunea cu viitorul Drum Transregio Gilău – Apahida şi cu Autostrada Transilvania.


Mircea Abrudean: „Susțin rezolvarea problemele Dejului și ale Clujului”

Realizarea drumului expres Cluj-Dej, precum și reabilitarea podului peste Someș din Dej reprezintă proiecte ce au necesitat parcurgerea unor pași birocratici, însă prin implicare și voință politică problemele unei comunități pot fi soluționate. 

După cum arată secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, care deschide lista pentru Senat din partea PNL Cluj la alegerile parlamentare, proiectele majore de infrastructură, precum sunt cele din Cluj și Dej, au stârnit adeseori critici, însă acestea se realizează ca urmare a deschiderii pentru rezolvarea problemelor, iar nu a manifestării unei atitudini bazate exclusiv pe critici și lipsită de constructivitate. 


„În privința problemelor cu care se confruntă Dejul, vedeți că drumul expres Cluj-Dej chiar prinde contur. CNAIR a lansat procedura de licitație, iar asta înseamnă că acest proiect intră, practic, într-o linie dreaptă

E un lucru care nu place, dar consider că e bine mereu să spui lucrurilor pe nume, iar sinceritatea este apreciată mai degrabă de oameni decât filosofatul pe diverse subiecte. Astfel, pentru ca un proiect de asemenea anvergură să fie realizat, precum este drumul expres care vizează o distanță de  75 de kilometri, necesită niște etape. Așa cum și proiectul de la Cluj al primarului Emil Boc a necesitat vreo 60 de avize, și drumul expres Cluj-Dej, dar și problema podului din Dej, necesită niște pași birocratici, necesită foarte multe avize. Ca să obții toate aceste vize înseamnă un efort pe care primăria sau instituțiile abilitate îl fac, care necesită timp și resurse. Într-un final se vor rezolva toate aceste probleme, cu susținerea mea și a celorlalți colegi de-ai mei care sunt la București, și susțin soluționarea problemele Dejului și ale Clujului. Sper, deci, ca într-un timp rezonabil, dar ținând cont de toți acești pași birocratici care trebuie făcuți, să avem aceste probleme rezolvate”, a declarat, vineri, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, în cadrul unei intervenții la Radio Fir în Dej.


Pentru consolidarea podului peste Someș din Dej, Consiliul Județean Cluj a aprobat alocarea a peste 690.000 lei din fondul de rezervă al bugetului propriu pentru continuarea lucrărilor.

„Dacă ne bucurăm că există dificultăți, înseamnă că avem o problemă de reprezentare”

După cum proiectele de infrastructură din Dej au necesitat timp pentru parcurgerea unor proceduri legale, și pentru realizarea proiectelor de infrastructură din Cluj a fost nevoie de identificarea unor soluții concrete la problemele apărute pe parcurs. Astfel, Mircea Abrudean a criticat faptul că fostul deputat Sabin Sărmaș a abordat problemele cu care se confruntă Clujul mai degrabă într-o cheie negativă, în loc să identifice soluții pentru clujeni. 


„Consider că sunt proiecte asupra cărora nu mai trebuie discutat, mai ales în campanii electorale, lucrurile trebuie rezolvate, și atât. Pentru că, altfel, ajungem în cealaltă latură, pe care o vedem în situații la Cluj, în care diverși oameni vin și își dau cu părerea despre lucruri pe care nu le cunosc, și la care nu au avut nicio contribuție. Vorbesc de persoane care sunt în anumite poziții publice care puteau să aibă o contribuție la rezolvarea unor proiecte. Dacă mă refer acum la Cluj, vorbesc despre fostul meu coleg, deputatul Sabin Sărmaș, care vine și spune că nu s-a făcut aia și nici aia, dar care din poziția de parlamentar de Cluj nu a avut nicio contribuție la vreun proiect al județului. Sper să nu fie cazul nici în această zonă. 

Nu am o problemă cu cei care doresc să facă orice în viață, dar am o problemă cu oamenii care vin să critice pe o anumită temă la care nu au avut nicio contribuție. Este foarte ușor să critici, este foarte ușor să vii să constați că sunt probleme, și aici mă refer la acele presupuse probleme legate de finanțarea metroului prin PNRR, proiect despre care vă asigur însă că merge înainte dar, văd așa o bucurie din partea unora și care spun că au prezis că vor fi probleme și că metroul nu se va face. 

Până la urmă, ce ne dorim dacă reprezentăm clujenii, nu să rezolvăm această problemă? Pentru că nu este nici metroul lui Emol Boc, nici al altcuiva, e un proiect al Clujului. Dacă ajungem să ne bucurăm că există vreo problemă, înseamnă că avem o problemă de reprezentare și că nu avem ce să căutăm acolo unde ar trebui să sprijinim interesul cetățenilor.

Nu voiam să fac, deci, decât o situație paralelă cu cea a proiectului podului de la Dej despre care cred că au vorbit foarte mulți, iar toate aceste critici apărute pe subiectul în cauză s-au făcut fără să se pună umărul la rezolvarea acestei situații”, a adăugat Mircea Abrudean. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, candidează la Senat din partea PNL în județul Cluj. Mai candidează secretarul de stat Ovidiu Cîmpean și actualii deputați Radu Moisin și Sorin Moldovan.

Clujul, performant la fonduri europene. Abrudean: „A zecea parte din toate finanțările atrase de România a ajuns la Cluj!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter