Administrație

Mașinile abandonate pe domeniul public, scoase la licitație de Primărie. Prețurile pornesc de la câțiva zeci de lei.

Zeci de mașini abandonate pe spațiul public sunt licitate de administrația locală. Prețurile variază între 50 și 700 de lei.

Zeci de mașini abandonate pe spațiul public, licitate de administrația locală|Foto: Municipiul Cluj-Napoca-Facebook Zeci de mașini abandonate pe spațiul public, licitate de administrația locală|Foto: Municipiul Cluj-Napoca-Facebook

 

 


Clujenii continuă să-și abandoneze mașinile pe străzile din cartierele orașului, iar Primăria a anunțat că scoate la licitație 32 de mașini abandonate pe domeniul public din Cluj-Napoca. 

CITEȘTE ȘI: 
Mașini de mașini fără stăpân, în Cluj. Bolizi abandonați în parcări, nimeni nu îi revendică

Spre exemplu, în vara anului trecut, zeci de autovehicule și mai multe mașini de lux – Hammer sau Mercedes erau abandonate în parcările municipiului Cluj-Napoca, iar administrația locală anunța desfășurarea unei licitații pentru vânzarea mașinilor abandonate. 


Mașini abandonate, licitate de la 50 de lei

Potrivit anunțului publicat de Primăria Cluj-Napoca, peste 30 de mașini și scutere abandonate pe domeniul public vor fi vândute săptămâna viitoare în urma unei licitații. 

Printre mașinile abandonate se regăsesc o diversitate de autovehicule, de la clasicul Opel, sau autovehicule marca Ford, Mazda sau Volkswagen la mașini marca BMW, Audi sau Mercedes-Benz. 


Prețurile pleacă de la câțiva zeci de lei, astfel că un scuter de culoare gri, cu caroseria distrusă 80%, este licitat cu prețul de 50 de lei. O Toyota gri, în stare ceva mai bună, este vândută cu 400 de lei. Prețurile ajung la 700 de lei în cazul unor autoturisme precum Mercedes-Benz, cu caroseria și tapițeria distruse în proporție de 40%. 

Clujenii își abandonează mașinile pe străzile din cartierele orașului, chiar dacă anul trecut puțini locuitori ai municipiului s-au arătat interesați de programul „Rabla Local” pentru casarea mașinilor vechi.


Potrivit unui raport publicat în 2022, pe parcursul a trei ani de zile administrația locală a ridicat, prin intermediul serviciilor oferite de structurile specializate, aproape 500 de mașini abandonate pe domeniul public, din care cea mai mare parte (aproximativ 400 de autovehicule) a fost vândută. 

Consultă Lista cu autovehiculele declarate ca fără stăpân în baza Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, aflate pe raza municipiului Cluj-Napoca, în vederea identificării proprietarului sau deținătorului legal.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mașină, caut stăpân. Clujenii își abandonează autovehiculele de lux pe străzile din cartiere

Ultimele Stiri
abonare newsletter