Administrație

Primăria alocă trei milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea zonei Complexului Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj

Zona Complexului Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj va fi reabilitată, astfel că spațiile de acces vor fi modernizate, în urma unei investiții în valoare de trei milioane de lei din bugetul local.

Zona Complexului Neurologie, modernizată în urma unei investiții de 3 milioane de lei|Foto: primariaclujnapoca.ro Zona Complexului Neurologie, modernizată în urma unei investiții de 3 milioane de lei|Foto: primariaclujnapoca.ro

 

 


Consilierii locali vor aproba în ședința de joi fonduri în regim de urgență pentru reabilitarea zonelor de acces și pentru asigurarea circuitului funcțional pentru circulația ambulanțelor și a autospecialelor, inclusiv pentru asigurarea condițiilor specifice de acces pentru persoanele cu dizabilități, la Complexul Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj. 

Zona Complexului Neurologie, modernizată în urma unei investiții de 3 milioane de lei

La finalul lunii august, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a solicitat în regim de urgență Primăriei Cluj-Napoca sprijin financiar în sumă de 3.000.000 de lei pentru reparații și amenajarea infrastructurii de acces la secțiile clinice din cadrul Complexului Neurologie. 


CITEȘTE ȘI: 
Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, dotat cu un sistem de investigații imagistice de ultimă generație de 4 milioane de lei

Astfel, finanțarea lucrărilor includ asigurarea circuitului funcțional pentru circulația ambulanțelor și a autospecialelor de servicii medicale, asigurarea de legături și trafic pietonal pentru accesul pacienților în condiții de siguranță prin separarea acestuia de partea carosabilă. 

În plus, lucrările vizează repararea infrastructurii rutiere și pietonale existente, asigurarea unui sistem coerent de acces pentru colectarea și preluarea deșeurilor menajere și a deșeurilor rezultate din activitatea medicală, amenajarea spațiilor verzi, amplasarea de mobilier stradal, iluminatul exterior de incintă și refacerea sistemului de preluare a apelor puviale. 


„Obiectivul de investiție presupune modernizarea infrastructurii într-o manieră integratoare a elementelor de infrastructură destinată deplasărilor auto, pietonale, amplasarea elementelor de mobilier urban și iluminat public”, se arată în motivarea proiectului de hotărâre. 

Situația prezentă a infrastructurii din zona Complexului Neurologie impune inervenția urgentă pentru asigurarea siguranței pacienților și desfășurarea în condiții de securitate a serviciilor medicale. 


Investiții în regim de urgență pentru modernizarea zonei Complexului Neurologie din cadrul SCJU Cluj|Foto: primariaclujnapoca.ro

Pentru desfășurarea programelor de sănătate publică, Primăria Cluj-Napoca aloca în primăvara acestui an 2,8 milioane de euro pentru spitalele din Cluj. În cadrul acestei alocări financiare, SCJU Cluj a beneficiat de 5,6 milioane de lei de la bugetul local. 

CITEȘTE ȘI: 
Peste 2,8 milioane de euro pentru spitalele din Cluj-Napoca. Fondurile din bugetul local, destinate programelor de sănătate publică.

Recent, laboratorul de medicină nucleară al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj a primit în dotare un sistem de investigații imagistice SPECT/CT de ultimă generație.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 2,8 milioane de euro pentru spitalele din Cluj-Napoca. Fondurile din bugetul local, destinate programelor de sănătate publică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter