Administrație

Lucrări în teren la primul drum de legătură al centurii metropolitane. Noul traseu va facilita accesul în zona Borhanci.

Realizarea drumului de legătură, din cadrului proiectului centurii metropolitane, pentru străzile Borhanci-Constantin Brâncuși va facilita traficul rutier din zona uneia dintre cele mai aglomerate intersecții din Cluj.

Au început lucrările în teren pentru extinderea drumului de acces în zona intersecției Borhanci-Constantin Brâncuși|Foto: monitorulcj.ro Au început lucrările în teren pentru extinderea drumului de acces în zona intersecției Borhanci-Constantin Brâncuși|Foto: monitorulcj.ro

 

 


La începutul săptămânii au debutat lucrările în teren pentru realizarea primului drum de legătură din cadrul proiectului centurii metropolitane a Clujului

Lucrări în teren la primul drum de legătură din cadrul proiectului centurii metropolitane Cluj|Foto: monitorulcj.ro

Lucrările vizează extinderea accesului pe un traseu de circa 380 m și facilitarea traficului rutier din zona cartierului Borhanci spre strada Constantin Brâncuși. 


Drum de legătură în zona străzilor Borhanci-Constantin Brâncuși până la finalul lui 2024

Intersecția din zona străzilor Romul Ladea-Fagului-Borhanci-Constantin Brâncuși este una dintre cele mai aglomerate zone din oraș. 

Intersecția Borhanci-Constantin Brâncuși, una dintre cele mai aglomerate zone din oraș|Foto: monitorulcj.ro

Administrația locală a anunțat, recent, începerea lucrărilor de extindere a drumului, printr-o bretea de legătură ce va facilita accesul rutier. 


CITEȘTE ȘI: 
Emil Boc, despre centura metropolitană: „Drumul Cluj-Floreşti, extins de la 4 la 6 benzi. Vom vedea lucrări din toamnă.”

Proiectul de extindere a căii de acces urmează să fie realizat până la finalul anului, în urma unei investiții de peste 2 milioane de lei.

„Am reușit să obținem autorizația de construire pentru primul drum de legătură din cadrul proiectului Centurii Metropolitane. 


Este vorba despre un drum de 380 m, care face legătura între Borhanci și Constantin Brâncuși, o bretea care va facilita ieșirea din Borhanci spre Brâncuși. Luni, 14 octombrie 2024, toate utilajele RADP vor fi acolo, iar termenul limită de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2024”, anunța la finalul săptămânii trecute primarul Emil Boc, în cadrul ședinței de Consiliu Local. 

Costurile investiției sunt estimate la 2,3 milioane de lei.


În teren, lucrările au debutat conform termenului anunțat. De pe spațiul pietonal au dispărut mașinile parcate, zona a fost curățată, iar utilajele au intrat în teren. 

Lucrări pentru extinderea accesului rutier în zona Borhanci-Constantin Brâncuși|Foto: monitorulcj.ro

Echipe mixte au intervenit pentru demararea lucărilor necesare pentru relocarea utilităților. 

Terenul a fost pregătit pentru intervenția utilajelor|Foto: monitorulcj.ro

Terenul pentru extinderea drumului din zona străzilor Borhanci-Constantin Brâncuși, care a aparținut USAMV, a fost preluat de administrația locală în urmă cu patru ani. 

Intervenții în teren pentru extinderea accesului din zona Borhanci-Constantin Brâncuși|Foto: monitorulcj.ro

Potrivit proiectului asumat de Primărie, strada Constantin Brâncuși, aflată în proces de restructurare, este vizată de lucrări de extindere în cadrul proiectului centurii metropolitane a Clujului. 

Foto: monitorulcj.ro

Lucrările în teren la primul tronson al centurii metropolitane Cluj au început în primăvara acestui an (mai 2024).

La începutul lunii octombrie a fost înregistrată o ofertă în cadrul licitației pentru execuția celui de-al doilea tronson al centurii ocolitoare.

Centura Metropolitană, proiect cu indicativ „Drum TransRegio Feleac T 35” va fi realizată în două etape și va avea în total 42 de kilometri, cu o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL. Au început lucrările în teren la Centura Metropolitană Cluj. Emil Boc: „Marile proiecte ale Clujului intră în faza de implementare”.

Strada Constantin Brâncuși intră în modernizare... o dată cu centura metropolitană! Emil Boc: „Va fi lărgită la alte dimensiuni”

Ultimele Stiri
abonare newsletter