Administrație

S-a redeschis circulația pe strada Traian Vuia, pe cele patru benzi. Lucrările la Park&Ride-ul de la Aeroport, încheiate până la finalul anului.

Circulația pe strada Traian Vuia s-a redeschis, luni, pe cele patru benzi. „Până la finalul anului, întreaga lucrare Park&Ride din zona Aeroportului va fi finalizată”, spune primarul Emil Boc.

Circulație pe patru benzi, pe strada Traian Vuia, în zona Park&Ride|Foto: Emil Boc-Facebook Circulație pe patru benzi, pe strada Traian Vuia, în zona Park&Ride|Foto: Emil Boc-Facebook

 

 


Lucrările de pe strada Traian Vuia, începute în iulie 2024, și care au vizat prima bandă de circulație, în vederea realizării căii de acces la parcare și amenajarea sensului giratoriu de lângă Park and Ride, inclusiv bandă de preselectare pentru autobuz, au fost încheiate luni, 21 octombrie. 

„De luni s-a reluat traficul pe patru benzi în zona Park&Ride-ului de la Aeroport. 


S-a redeschis circulația pe strada Traian Vuia, pe cele patru benzi|Foto: Emil Boc-Facebook

Le mulțumesc clujenilor pentru înțelegere, întrucât timp de câteva luni au trebuit să circule restricționat pe trei benzi de circulație”, a anunțat, luni, primarul Emil Boc, prin intermediul unui mesaj video publicat pe pagina de Facebook. 

Park&Ride-ul de la Aeroport, o alternativă verde de mobilitate 

După cum semnalează edilul Clujului, Emil Boc, în perioada imediat următoare se vor aplica marcajele definitive, iar până la sfârșitul anului întreaga lucrare a Park&Ride-ului de pe strada Traian Vuia va fi finalizată. 


În cadrul Park and Ride-ului se vor realiza 865 de locuri de parcare ce vor fi destinate atât autovehiculelor, cât și mașinilor electrice, dar nu în ultimul rând, autocarelor. 

CITEȘTE ȘI: 
Mai mulți bani pentru realizarea Park&Ride-ului de la Aeroport. Proiect cu peste 860 de noi locuri de parcare, încheiat pe final de an.

„Ceea ce înseamnă că cei care vor pleca în direcția Baia Mare, Bistrița sau Suceava nu vor mai fi nevoiți să ia autocarul din altă parte a orașului, ci chiar din zona noului Park and Ride, aspect prin care vor economisi timp, iar poluarea din oraș se va diminua semnificativ”, a explicat Emil Boc. 


Emil Boc, despre Park&Ride-ul de la Aeroport: „Vom avea mai puține mașini în trafic și o calitate a vieții mai bună”|Foto: Emil Boc-Facebook

Park&Ride-ul de pe strada Traian Vuia, proiect la care lucrările în teren au început în vara anului trecut, urmează să fie realizat până la finalul anului 2024, iar investiția va diminua substanțial aglomerația și poluarea din oraș prin realizarea a sute de noi locuri de parcare. 

„De asemenea, noul spațiu de parcare din zona Aeroportului urmărește să ofere tuturor celor care vin să intre în oraș, o șansă de a circula cu transportul în comun, de a-și lăsa mașina la intrarea în oraș, aici, la Park&Ride, și să avem un oraș cu mai puțină poluare, cu mai puține mașini și să avem o calitate a vieții mai bună


Cu alte cuvinte, lucrările se apropie de final. Iar de anul viitor, Park&Ride-ul va deveni funcțional, în cadrul politicii derulate de administrația locală pentru reducerea poluării și de a oferi clujenilor o calitate a vieții mai bună”, a adăugat primarul Emil Boc. 

Tarife diferențiate pentru parcare 

Parkingul este dedicat celor care vin la Cluj din alte localități și care își vor putea lăsa mașinile aici. În zona Park and Ride-ului va fi amenajată o stație de transport public, astfel că oamenii vor putea folosi mijloacele de transport în comun pentru a ajunge în oraș. Însă, potrivit reprezentanților administrației locale, pentru staționarea mașinilor pentru o durată mai mare de timp ar putea fi perceput un tarif mai mare, tocmai pentru a descuraja transformarea parcării în „cimitir” de mașini. 

CITEȘTE ȘI: 
Începe „curățenia” printre taximetriștii de la Aeroport. Boc: „Vom avea transport civilizat!”

„Vom avea un tarif diferențiat, un tarif mic pentru primele ore. (…). Și un tarif care va crește exponențial dacă vii să îți lași mașina acolo pentru o durată mai mare de timp, pentru că nu ne dorim să transformăm această parcare într-un cimitir de mașini. 

Lucrări în zona Park and Ride-ului de pe Strada Traian Vuia|Foto: Emil-Boc-Facebook

Noi trebuie să ne asigurăm că eliminăm o parte din mașinile din oraș, astfel încât să avem un trafic cât mai mic în oraș și să avem aglomerație cât mai mică”, declara la mijlocul lunii trecute viceprimarul Dan Tarcea, în cadrul unei intervenții radio locale. 

Astfel, în urma analizei de specialitate, tariful pentru parcarea în interiorul Park&Ride-ului de la Aeroport ar putea crește substanțial pentru o durată mai mare de 12 ore. 

Potrivit estimărilor oficiale, peste 800 de mașini vor fi scoase din trafic, măsură ce va determina reducerea traficului și diminuarea poluării.

De asemenea, în zonă vor fi amenajate locuri de parcare pentru taxiuri, aspect ce va rezolva problema taximetrelor 

CITEȘTE ȘI:

Tarife diferențiate pentru Park&Ride-ul de la Aeroport. Viceprimarul Dan Tarcea: „Nu ne dorim să transformăm această parcare într-un cimitir de mașini”.

Patru benzi de circulaţie pe strada Traian Vuia. Emil Boc: „La final de octombrie, lucrările vor fi încheiate”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter