Administrație

Clujul va găzdui desfășurarea grupelor preliminare și principale din cadrul Campionatului European de handbal feminin EURO 2026. Emil Boc: „Sportul este cea mai accesibilă investiție în sănătate”.

România va organiza Campionatul European de handbal feminin EURO 2026. Clujul va găzdui desfășurarea unei grupe preliminare și a unei grupe principale din cadrul competiției europene.

Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal și Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Npaoca, pregătiri pentru desfășurarea Campionatului European de Handbal Feminin 2026 la Cluj|Foto: Emil Boc – Facebook Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal și Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Npaoca, pregătiri pentru desfășurarea Campionatului European de Handbal Feminin 2026 la Cluj|Foto: Emil Boc – Facebook

 

 


Tradiția handbalului competițional continuă la Cluj-Napoca, în condițiile în care grupele Campionatului European de Handbal Feminin Senioare 2026 se vor desfășura la Cluj. 

CITEȘTE ȘI: 
România va organiza Campionatul European de handbal feminin EURO 2026. Grupele principale vor avea loc la Cluj-Napoca şi Katowice.

Municipalitatea clujeană a anunțat continuarea demersurilor pentru pregătirea campionatului european în orașul de pe Someș. 


Meciurile Campionatului European de Handbal Feminin 2026, live la Cluj

În urma discuțiilor cu președintele Federației Române de Handbal, Constantin Din, primarul Emil Boc a anunțat că în Cluj se vor desfășura grupele preliminare și principale de la EURO 2026. 

„În 2026 Cluj-Napoca va fi unul dintre orașele gazdă ale grupelor Campionatului European de Handbal.(…).Punctul principal al discuțiilor a fost organizarea la Cluj-Napoca a unei grupe preliminare și a unei grupe principale din Campionatul European de Handbal Feminin Senioare 2026, respectiv modul de promovare și organizare în cele mai bune condiții a competițiilor din grupele europene”, a anunțat Emil Boc prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook. 


Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal și Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Npaoca, pregătiri pentru desfășurarea Campionatului European de Handbal Feminin 2026 la Cluj|Foto: Emil Boc – Facebook

Clujul găzduiește în acest weekend, la Sala polivalentă BTarena, o competiție de referință în lumea sportului - Trofeul Carpați Niro, turneu amical de pregătire pentru Campionatul European. Alături de România, la Cluj joacă alte cinci echipe naționale feminine de handbal: Brazilia, Slovacia, Macedonia, Elveția, Turcia. 

CITEȘTE ȘI: 
Naționala feminină de handbal a României, victorie dramatică în EURO 2022. Golul decisiv, marcat în ultima secundă

Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal a decis să aloce organizarea Campionatului European de handbal feminin din 2026 Cehiei, Poloniei, României, Slovaciei şi Turciei, într-o mişcare menită să ducă handbalul feminin de top pe cât mai multe pieţe europene posibil. Campionatul European - EHF EURO 2026 este programat pentru perioada 3-20 decembrie 2026 şi va fi cel de-al doilea Campionat European de handbal feminin la care vor participa 24 de echipe.


Runda preliminară se va desfăşura cu câte o grupă în fiecare dintre următoarele oraşe: Oradea, Cluj-Napoca, Antalya, Brno, Katowice şi Bratislava. Grupele principale vor avea loc la Cluj-Napoca şi Katowice

Sălile alese includ, printre altele, Spodek Arena din Katowice, cu o capacitate de 11.000 de spectatori, precum şi BT Arena din Cluj Napoca, având o capacitate de 10.000 de locuri.


Comitetul Executiv al EHF a primit vara trecută mandatul de realocare a Campionatului European din 2026 la handbal feminin, întrucât găzduirea acestuia în Rusia, organizatorul iniţial al campionatului, nu este posibilă.

Campionatul European - EHF EURO 2024 (28 noiembrie - 15 decembrie) va avea loc în Austria, Ungaria şi Elveţia, iar Campionatul European EHF EURO 2028 în Norvegia, Danemarca şi Suedia.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

România va organiza Campionatul European de handbal feminin EURO 2026. Grupele principale vor avea loc la Cluj-Napoca şi Katowice.

Naționala feminină de handbal a României, victorie dramatică în EURO 2022. Golul decisiv, marcat în ultima secundă

Ultimele Stiri
abonare newsletter