Administrație

Investiție de peste 13 milioane de euro pentru extinderea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „Un pas important pentru dezvoltarea serviciilor medicale”.

Noi secții de paliație și îngrijiri de lungă durată vor fi deschise la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj, în urma unei investiții de 65 de milioane de lei în infrastructura medicală clujeană realizată de Consiliul Județean Cluj.

Investiție importantă pentru extinderea Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj cu secții de paliație și îngrijiri de lungă durată. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „Un pas important pentru dezvoltarea serviciilor medicale”.|Foto: Consiliul Județean Cluj Investiție importantă pentru extinderea Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj cu secții de paliație și îngrijiri de lungă durată. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „Un pas important pentru dezvoltarea serviciilor medicale”.|Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a obținut avizul de oportunitate pentru extinderea edificiului medical cu secții de paliație și îngrijiri de lungă durată.

 Extinderea ofertei de servicii medicale la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a obținut avizul de oportunitate al Ministerului Sănătății pentru implementarea proiectului care vizează extinderea unității sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj cu secții de paliație și îngrijiri de lungă durată în cadrul Programului Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești.


CITEȘTE ȘI: 
Spații din Ambulatoriul Integrat al Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj, revitalizate. Investiție de 500.000 de lei

 „Este un pas înainte, extrem de important, pentru dezvoltarea și extinderea paletei de servicii oferite de Spitalul nostru de Boli Infecțioase. Concret, vorbim despre un aviz fără de care proiectul nu poate fi depus spre finanțare prin Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești. În ceea ce ne privește, vom continua să susținem domeniul sanitar și acele proiecte care au în prim plan sănătatea și viața clujenilor”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Servicii medicale de tratare și recuperare a pacienților

Prin intermediul investiției în valoare de 65.000.000 de lei, fără TVA, se urmărește asigurarea unei asistențe medicale de îngrijire paliativă și îngrijiri pe termen lung, prin abordarea interdisciplinară pentru pacienți cu patologie multiplă și nevoi complexe (medicale, nursing, psiho-emoționale, spirituale, sociale) care să conducă la îmbunătățirea calității vieții pacienților adulți cu boli cronice progresive sau incurabile (oncologice și non-oncologice).


CITEȘTE Și: 
Echipament în valoare de 3 milioane de lei pentru combaterea infecțiilor nosocomiale, la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj

Necesitatea proiectului a fost identificată în urma unui studiu complex bazat pe trendul în ultimii 10 ani a patologiilor, comorbidităților, evoluției, duratei și costului spitalizării pacienților vârstnici, și nu numai, spitalizați cu patologie infecțioasă în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

În secțiile de îngrijiri paliative și de lungă durată vor putea fi spitalizați pacienții cu un nivel înalt de dependență în îngrijire, externați din serviciul de boli infecțioase după un episod infecțios acut, până în momentul reintegrării în familie, dacă acest lucru este posibil. Reabilitarea reduce riscul persoanelor vârstnice de a fi readmise în spital, crește șansele de supraviețuire și îmbunătățește aptitudinile fizice și cognitive, în condițiile în care există acces la timp la acest serviciu.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Reabilitare termică și eficientizare energetică la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Lucrări de 5,3 milioane de euro.

11,5 milioane de lei pentru extinderea și modernizarea Spitalului de Boli Infecțioase

Finanțare de peste 9 mil. lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase și cel de Pneumoftiziologie. Banii vin din PNRR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter