Administrație
Proiect pentru susținerea economiei circulare. Zeci de containere pentru colectarea textilelor şi hainelor uzate, amplasate în cartiere.
Clujenii vor putea utiliza containerele dedicate pentru articolele de îmbrăcăminte și produsele textile pe care nu le mai folosesc. „40 de containere pentru textile vor fi amplasate în următoarea perioadă în toate cartierele”, spune primarul Emil Boc.
Zeci de containere pentru colectarea textilelor şi hainelor uzate, amplasate în cartierele Clujului|Foto: Emil Boc - Facebook
Primăria Cluj-Napoca amplasează în cartiere containere pentru colectarea textilelor uzate pentru reutilizare și reciclare. Potrivit edilului Emil Boc, primele puncte de colectare au fost amplasate în patru piețe din oraș.
Reutilizarea și reciclarea produselor textile, prin containerele dedicate amplasate în cartiere
„Începând de astăzi, 15 ianuarie 2025, clujenii pot utiliza containerele dedicate pentru acele haine sau alte tipuri de textile pe care nu le mai folosesc (spre exemplu: draperii, curele, inclusiv accesorii).
Noile containere instalate până acum sunt la: Piața Flora, Piața Grigorescu, Piața Hermes și Piața Zorilor”, a anunțat primarul Emil Boc prin intermediul unui mesaj video publicat pe pagina de Facebook.
CITEȘTE ȘI:
Peste 150 de puncte de colectare a deșeurilor din Cluj-Napoca vor fi demolate și înlocuite cu unele moderne. Viceprimarul Dan Tarcea: „Noile platforme vor fi instalate în toate cartierele orașului”.
Clujenii pot folosi în același scop și centrele Primăriei de colectare de pe strada Bucium și strada Fabricii.
Potrivit anunțului făcut de primarul Emil Boc, 40 de containere pentru textile vor fi amplasate în următoarea perioadă în toate cartierele din oraș, în urma parteneriatui dintre Primăria Cluj-Napoca, Roseco și Supercom.
Susținerea economiei circulare
Proiectul vizează întoarcerea rapidă a hainelor reutilizabile în circuitul comercial și suport pentru retaileri în adoptarea practicilor sustenabile, asigurând astfel un impact pozitiv asupra mediului.
În fiecare an, Uniunea Europeană produce peste 2,2 miliarde de tone de deșeuri. În perspectiva unei economii circulare, UE propune un model de producție și consum, care implică folosirea în comun, închirierea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult timp posibil. Astfel, se prelungește ciclul de viață al produselor. În practică, presupune reducerea la minimum a deșeurilor.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: