Administrație

Pârâul Becaș, plin de gunoaie. „Soluții? Barieră de deșeuri instalată mai repede”- FOTO

Gunoaiele au năpădit, purtate de-a lungul pârâului Becaș, în zona Parcului Est.

Deșeuri pe pârâul Becaș. FOTO: Facebook/ SOS Parcul Est Deșeuri pe pârâul Becaș. FOTO: Facebook/ SOS Parcul Est

 

 


După incendiul de vegetație din pepiniera RADP, o altă problemă a apărut în zona viitorului Parc Est, ce urmează să fie cea mai întinsă arie naturală urbană din oraș.
 

Deșeuri sunt purtate de râul Becaș în zona parcului și mai departe spre Someș, atrage atenția Asociația SOS Parcul Est. O soluție ar fi montarea unei bariere de deșeuri cât mai repede pe Becaș, dar și pe afluenți.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


„Parcul Est e poluat de deșeuri care ajung în Becaș, apoi în Someșul nostru! Partea bună e că în proiectul de amenajare a parcului va exista o barieră pentru deșeuri, partea proastă e că Primăria clujeană nu a comunicat când va fi gata amenajarea parcului, care să includă si bariera. 

Deșeuri pe pârâul Becaș. FOTO: Facebook/ SOS Parcul Est

Am trimis mai multe sesizări la Garda de Mediu legat de deșeuri în parc, dar problema nu s-a rezolvat și au răspuns că au casat sesizările pentru că se repetă. E șocant raspunsul unei instituții publice atata timp cât nu se iau toate măsurile pentru ce se dorește a deveni cel mai mare spațiu public al Clujului. 


Deșeuri pe pârâul Becaș. FOTO: Facebook/ SOS Parcul Est

Poluarea este generată și de praful traficului auto, dar si de către RADP care depozitează deseuri și materiale de construcții și masini casate încălcând legea spațiilor verzi si PUG-ul Clujului care declară zona spatiu verde, nu pt trafic auto si depozitat deseuri, ceea ce face si alti cetateni sa nu respecte legea și sa arunce ilegal in parc. 

Agenția de Protecția Mediului a răspuns oficial ca nu există niciun aviz pentru depozitare.


Deșeuri pe pârâul Becaș. FOTO: Facebook/ SOS Parcul Est

Soluții? Barieră de deseuri instalata mai repede atat la Becaș, dar și alți afluenti. Închiderea parcului pentru trafic auto si mutarea depozitului de deșeuri RADP. Asta ajută să ne bucuram de biodiversitatea parcului, de păsări, de lacuri și copaci, de o plimbare sau pedalat împreună până la amenajarea propriu-zisă”, a transmis Asociația SOS Parcul Est.

CITEȘTE ȘI:

Parcul Est, „cel mai important proiect verde din istoria Clujului”. Traficul, interzis în zona pepinierei RADP

Ultimele Stiri
abonare newsletter