Anunțuri

CTP Cluj-Napoca - Transport public gratuit pentru elevi ȋn anul școlar 2024-2025

Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. reamintește tuturor elevilor că este important să își achiziționeze în luna septembrie abonamentele de transport gratuite, pentru a evita aglomerația preconizată după revenirea studenților la cursuri.

 

Elevii ȋnscriși ȋn anul școlar 2024-2025 ȋn unităţile de ȋnvăţământ preuniversitar (primar, gimnazial, liceal şi postliceal) acreditat/autorizat din Municipiul Cluj-Napoca școmunele din Zona Metropolitana (Florești, Baciu, Apahida, Gilău, Ciurila, Feleacu, Chinteni, Aiton, Petreștii de Jos, Săvădisla), beneficiaza de gratuitate la transportul public local și metropolitan pe tot parcursul anului școlar, in conditiile Legii nr.198/2023 si HCL Cluj-Napoca nr.711/2023.


  • Elevii care au avut abonamente de Cluj-Napoca pe anul școlar anterior, pot prelungi aceleași abonamente la AUTOMATELE din staţii, ȋnainte de expirare, adică pană la data de 30.09.2024
    După data de 01.10.2024 toate cardurile se vor putea ȋncărca numai la Centrele de vanzare CTP.
  • Abonamentele metropolitane nu se pot prelungi la automate deoarece s-au modificat tipurile de abonamente metropolitane. Pentru incarcarea noilor abonamente metropolitane elevii sunt așteptaţi la  Centrele de vanzare CTP, cu urmatoarele documente: carnetul de elev/adeverinta de la scoala si Cartea de Identitate sau Certificatul de nastere (sub 14 ani).
  • Elevii din clasa pregătitoare pot solicita și vor primi prin școală cardurile de transport ȋncărcate cu abonament gratuit, pe baza tabelelor transmise de școli către CTP.
  • Elevii care solicita primul card, au pierdut cardul sau nu pot prelungi de la automate  pentru ca nu au avut abonament anul trecut, solicita abonamente metropolitane/Cluj-Napoca noi, sau alte motive, pot obtine abonamentele de la Centrele de vanzare CTP cu urmatoarele documente:

a) carnetul de elev, vizat pe anul școlar 2024-2025, completat corect cu: nume și prenume elev, CNP elev, adresa elev și nr. matricol sau adeverinta de la scoala. În luna septembrie se accepta și carnetul fără viza pe noul an școlar. Dupa actualizarea informatiilor in SIIIR (Sistemul informatic Integrat al Invatamantului din Romania) de catre scoli, statutul de elev poate fi verificat dupa CNP.

b) cartea de identitate / certificatul de naştere pentru elevii sub 14 ani și dovada domiciliului ȋn copie/ electronic (dovada domiciliului poate fi adresa completă din Carnetul de elev, Cartea de identitate a părintelui (copie)  sau alte documente); 


Cererea pentru emiterea primului card se va completa la ghișeul Centrelor de vânzări sau se poate descarca de pe site-ul nostru  www.ctpcj.ro. Fotografia tipărită pe card se poate prelua din Cartea de identitate, carnet sau se poate utiliza altă poza a elevului, chiar și de pe telefon.

Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A 


urează tuturor elevilor mult succes ȋn noul an solar!

abonare newsletter