Auto

10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan. Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaților.

Camera Deputaților a adoptat, marţi, cu 256 de voturi „pentru” un proiect de lege care prevede ca șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani.

10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan.  Sursă foto: Depositphotos.com 10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan. Sursă foto: Depositphotos.com

 

 


Camera Deputaților a adoptat, marţi,  cu 256 de voturi „pentru” un proiect de lege care prevede ca șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani.

Totodată, dacă șoferii drogați sau băuți produc un accident rutier, iar victimele decedează, pedeapsa cu închisoarea este între 15 și 25 de ani.


CITEȘTE ȘI:
În cât timp iese alcoolul din sânge? După cât timp poți urca la volan dacă ai consumat alcool?

Pe 11 decembrie 2023, proiectul legislativ care modifică prevederile articolului 66 din Codul Penal a fost votat cu majoritate în Senat. Proiectul de lege urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis. De 6 ani, România ocupă primul loc în Europa la numărul de accidente.

După intrarea în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare și interdicția de a mai conduce un vehicul până la 10 ani. Legea a fost inițiată de către senatorul PSD, Robert Cazanciuc. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Pericol public! Clujean prins la volan cu alcoolemie de peste 1 la mie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter