Economie

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „România nu mai datorează nimic nimănui. Datoria a fost plătită”

Fără nici o urmă de îndoială, în afara Uniunii Europene România ar fi fost o țară eșuată, cine știe unde am fi ajuns.

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj

 

 


Și nu vorbim doar de miliardele de euro încasate ci și de tot restul angrenajului, bună guvernare, justiție, securitate, management, investiții, know-how, relații comerciale, România a parcurs in 17 ani de la aderare un drum de bunăstare fără egal in istoria contemporană.  

 


Îi datorăm enorm Uniunii Europene, dar când o să știm că datoria a fost plătită? 

11 fotbaliști ai Naționalei, 50 de mii de români de pe Allianz Arena și 6 milioane de români care muncesc în Uniunea Europeana au atitudinea și mentalitatea care transmite că datoria a fost plătită. Am primit enorm de la Uniunea Europeană însă PIB-ul Uniunii Europene nu ar fi fost același dacă în fabrici, șantiere de construcții, ferme agricole, spitale, școli, hoteluri și restaurante nu ar fi muncit români. PIB-ul Uniunii Europene nu ar fi fost același dacă România nu s-ar fi dezindustrializat, devenind un rai pentru importurile din Uniunea Europeană. PIB-ul Uniunii Europene nu ar fi fost același daca românii care muncesc acolo nu ar fi trimite bani acasă, un calcul simplu arată că dacă 6 milioane de români trimit în țară 500 de Euro pe lună, se strâng 36 de miliarde de Euro pe an - bani care intră în consum și din care marea majoritate se întorc la firmele din Uniunea Europeană.


„Avem nevoie de politicieni care să nu mai sară în sus când Uniunea Europeană le cere să sară”

Cei 11 fotbaliști ai naționalei, cei 50 de mii de români de pe Allianz Arena și cei 6 milioane de români care muncesc în Uniunea Europeană le spun noilor lideri care vor conduce România începând din 2025 că datoria a fost plătită. Este momentul pentru o mare schimbare de atitudine și de mentalitate în rândul politicienilor, fără extremist, fără naționalism, fără suveranism dar având conștiința împăcată că datoria a fost plătită. Avem nevoie de politicieni care să nu mai sară în sus când Uniunea Europeană le cere să sară. Care să nu uite să întrebe ce primim la schimb atunci când ni se cere ceva. Care să nu accepte să mai fim păcăliți așa cum am fost păcăliți cu Schengen. Care să ceară răspicat funcții în instituțiile Uniunii Europene pentru a lua decizii și în interesul românilor. 

Am ajuns o forța în Uniunea Europeană și a venit timpul să ne comportăm ca atare. A venit momentul să spunem răspicat Uniunii Europene că datoria României a fost plătită și că așteptam sa fim tratați cu adevărat ca un membru cu drepturi egale.


Opinie de Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „În România nu există infrastructură pentru donare de plasmă și pentru colectare și procesare de plasmă din sângele donat”

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „80 de mii de firme înregistrate in județul Cluj. Oare ce au votat șefii acestor companii?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter