Economie

Banca Transilvania preia OTP Bank. Tranzacție de 347,5 milioane de euro.

Banca Transilvania preia OTP Bank. Tranzacţia, autorizată de Consiliul Concurenţei.

Banca Transilvania preia OTP Bank. Tranzacție de 347,5 milioane de euro. | Foto: gettyimages.com Banca Transilvania preia OTP Bank. Tranzacție de 347,5 milioane de euro. | Foto: gettyimages.com

 

 


Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care Banca Transilvania va prelua toate companiile OTP: OTP Bank România, OTP Leasing România IFN, OTP Asset Management România SAI, OTP Factoring şi subsidiarele acesteia - OTP Consulting România, OTP Advisors şi Fundaţia OTP Bank România. 

 


„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial", se arată într-un comunicat al autorităţii de concurenţă. 

Tranzacție de 347,5 milioane de euro

Banca Transilvania a semnat, în 9 februarie 2024, contractul pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile OTP Bank România, precum şi a altor companii din Grupul OTP România, inclusiv OTP Asset Management SAI şi OTP Leasing România IFN, preţul total al tranzacţiei ridicându-se la 347,5 milioane de euro.


OTP Bank România are 2,64% cotă de piață în funcție de active, aproape 420.000 de clienți persoane fizice, peste 22.000 de clienți Corporate și IMM, 1.800 de angajați și 96 de sucursale.

CITEŞTE ŞI
Consiliul Concurenței a autorizat cumpărarea OTP Bank de către Banca Transilvania. Tranzacție de 347,5 milioane de euro

Banca Transilvania are 20% cotă de piață, peste 4 milioane de clienți, aproximativ 10.000 de angajați, soluții de banking online de ultimă generație și o rețea puternică de agenții la nivel național.


Prin preluarea OTP Bank România, Banca Transilvania va avea o cotă de piață de 22,55%, iar activele băncii vor crește la 170 miliarde dacă va prelua OTP Bank România. 

Material realizat de Alina Petric


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Compania-mamă a Mega Image vrea să cumpere magazinele Profi. Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia.

Magazinele Cora, preluate de grupul Carrefour. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Ultimele Stiri
abonare newsletter