Economie

Locuințele din Cluj, cele mai scumpe la nivel național. Prețul garsonierelor trece de pragul psihologic de 100.000 de euro.

Scumpiri de aproape 20% pe piața imobiliară din România, în ultimul an. Prețurile apartamentelor din Cluj, un nou record la nivel național.

Apartamentele din Cluj, cele mai scumpe din țară|Foto: Depositphotos.com Apartamentele din Cluj, cele mai scumpe din țară|Foto: Depositphotos.com

 

 


Prețurile pentru apartamente a crescut substanțial în ultimul an, atât în Capitală, cât și în Cluj-Napoca, în medie cu 16%, potrivit unui studiu privind evoluția pieței imobiliare la nivel național. 

CITEȘTE ȘI: 
Care sunt motivele pentru care apartamentele în Cluj-Napoca se scumpesc de la an la an: „Salariile din IT au stimulat majorarea prețurilor...”

Apartamentele noi din București au înregistrat o creștere de preț de 24% în iulie 2024, față de aceeași perioadă a anului trecut. Și piața imobiliară din Brașov (plus 23% în cazul apartamentelor vechi) și Sibiu (plus 20% la apartamentele noi) a fost marcată de scumpiri. 


Apartamentele din Cluj, cele mai scumpe din țară

Cel mai mare preț pe metrul pătrat a fost înregistrat la apartamentele noi din Cluj–Napoca – 2.761 euro (creștere de 11%), situație în care prețul unui apartament de două camere din Cluj depășește prețul unui apartament în Capitală.

Apartamentele vechi din Cluj-Napoca au avut un preț mediu de cerere de 2.711 euro/metru pătrat, cu 13% mai ridicat comparativ cu aceeași lună a anului anterior.


CITEȘTE ȘI: 
Peste 70% dintre românii care îşi caută o locuinţă preferă apartamentele

Astfel, în luna iulie 2024, prețul mediu al unei garsoniere în Cluj-Napoca a fost de aproape 110.000 de euro, în timp ce în București prețul este de 74.187 euro.

De asemenea, prețul mediu al unui apartament cu două camere (55 mp) în Cluj-Napoca a fost de 150.729 euro, în iulie 2024, iar prețul unui apartament cu trei camere (75 mp) a fost de 205.540 euro.


Comparativ, pentru un apartament cu 3 camere în Capitală, prețurile medii sunt de 139.000 de euro, iar pentru un apartament cu 2 camere, prețul mediu este de 102.000 euro. 

Cele mai mici prețuri la locuințe se regăsesc în Oradea, unde o garsonieră costă aproape 64.000 de euro. De asemenea, apartamentele cu două camere ajung la 87.500 de euro, iar cele cu trei camere au prețuri medii de aproape 120.000 de euro.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Clujul se află abia pe locul 5 la tranzacțiile imobiliare din 2023. Vânzările de apartamente, în scădere la final de an.

De câți bani are nevoie o familie pentru a trăi decent în Cluj-Napoca? TOPUL celor mai scumpe orașe din România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter