Economie

David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj: „Numărul pasagerilor de pe aeroporturile din România, în primele şase luni, a crescut față de 2023”

Numărul pasagerilor înregistraţi pe aeroporturile din România, în primul semestru al anului în curs, a crescut cu 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar 7% din totalul acestora au călătorit pe rute interne, a declarat preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR), David Ciceo.

David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj și președintele Asociației Aeroporturilor din România | Foto:Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj și președintele Asociației Aeroporturilor din România | Foto:Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook

 

 


Numărul pasagerilor înregistraţi pe aeroporturile din România, în primul semestru al anului în curs, a crescut cu 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar 7% din totalul acestora au călătorit pe rute interne, a declarat marţi, în staţiunea Venus, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR), David Ciceo.

 


Faţă de primele şase luni din 2019, în aceeaşi perioadă a anului 2024 numărul pasagerilor înregistraţi pe aeroporturile româneşti a crescut cu 10,5%.

„Numărul pasagerilor înregistraţi pe aeroporturile din România în primul semestru al acestui an este cu 10,5% mai mare decât cifra înregistrată în aceeaşi perioadă a anului 2019 şi cu aproape 5% mai mare decât totalul înregistrat în primul semestru al anului trecut. Din cei 11.857.773 de pasageri care au tranzitat aeroporturile româneşti în primele 6 luni ale anului 2024, 7% au călătorit pe rute interne. În prima jumătate a anului 2024 au fost înregistrate 112.916 mişcări aeronave (aterizări şi decolări) şi au fost transportate 27.292 tone de marfă", a spus directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj, preşedinte al AAR, David Ciceo, citat într-un comunicat de presă.


CITEȘTE ȘI:
Traficul de pe Aeroportul Internațional Cluj a revenit la nivelul pre-pandemie

Referitor la numărul zborurilor interne în România, preşedintele Asociaţiei Patronatelor RESTO Constanţa şi secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România, Corina Martin, a afirmat că numărul acestora a scăzut comparativ cu anul 2019.

„Din păcate, numărul zborurilor interne se situează în România sub nivelul anului 2019, în continuare, ceea ce nu ajută dezvoltarea circulaţiei aeriene între destinaţiile româneşti şi nu susţine deloc creşterea sosirilor de turişti străini. România are încă mult de recuperat în privinţa atragerii de turişti străini, obiectiv care presupune însă alocarea de bugete consistente de promovare şi comunicare către pieţele importante de turişti, din care ne putem atrage viitorii oaspeţi”, a afirmat Martin.


Prezent la deschiderea reuniunii directorilor aeroporturilor din România şi din Chişinău, care se desfăşoară în staţiunea Venus, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, a subliniat importanţa dezvoltării infrastructurii aeroportuare din ţara noastră.

„Astăzi am avut onoarea de a participa la deschiderea şedinţei Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România, un eveniment important care reuneşte specialişti şi lideri din industria aviatică. În cadrul acestei întâlniri am discutat despre proiectele majore ce vizează dezvoltarea infrastructurii aeroportuare din România şi soluţiile de finanţare necesare pentru viitor. Împreună, ne propunem să construim o aviaţie civilă sigură, modernă şi competitivă la nivel european. Apreciez schimbul de idei constructive şi sunt încrezător că iniţiativele propuse aici vor aduce beneficii semnificative pentru sectorul aviatic românesc”, a scris Veştea pe pagina sa de Facebook.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul, pol de dezvoltare în Transilvania. Alin Tișe, președintele CJ Cluj: „În perspectivă, Clujul va avea nevoie de un al doilea aeroport”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter